Κατρίνα Τσάνταλη: Βιβλίο της αποσύρθηκε απο σχολείο της Κύπρου

Η ανακοίνωση-απάντηση του εκδοτικού οίκου

Δείτε παλιότερη συνέντευξη της Κατρίνας Τσάνταλη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον

Μια ομάδα Κύπριων πολιτών χαρακτήρισε το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, Οικογένεια είναι..., ως «ανήθικο» και «ανάρμοστο»

Κατρίνα Τσάνταλη: Το παράπονο του συντρόφου της, Ανδρέα Βούλγαρη

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω βιβλίο να αποσυρθεί από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου στη Λευκωσία της Κύπρου.

Η Κατρίνα Τσάνταλη με την κολλητή της φίλη, Τόνια Σωτηροπούλου

Η Κατρίνα Τσάνταλη με την κολλητή της φίλη, Τόνια Σωτηροπούλου /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο εκδοτικό οίκος Διόπτρα έδωσε τη δική του απάντηση με ανακοίνωσή του στα social media.

Η απάντηση του εκδοτικού οίκου

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε "ανήθικο" και “ανάρμοστο” το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη "Οικογένεια είναι...", που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: "Αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρώτυπα".

Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή να αποσυρθεί το βιβλίο από το νηπιαγωγείο της Λευκωσίας καθώς, όπως δήλωσε, το βιβλίο "προκαλεί".

Ναι, προκαλεί.

Κατρίνα Τσάνταλη: Ξέσπασε για την κακοποίηση γαϊδουριού στα Ιωάννινα

Προκαλεί να μη βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπολοίπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δυο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας.

Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη κι η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια.

Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες κι όλους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του εκδοτικού οίκου
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top