Μάθιου Πέρι: Έκλεισε κι επίσημα η έρευνα για τον θάνατό του

Δε χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Δείτε βίντεο για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από τις ειδήσεις του Star

Η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι τον περασμένο Οκτώβριο, «έκλεισε» κι επίσημα. 

Ο Μάθιου Πέρι δεν ήταν ποτέ «καθαρός» - Τι αποκαλύπτει φίλος του

Ο πρωταγωνιστής της θρυλικές σειράς Τα Φιλαράκια βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου. Ο θάνατός του κρίθηκε ως «ατύχημα» και το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι έχει πλέον κλείσει την υπόθεση. 

Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση κατά της χρήσης ναρκωτικών το 2013 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ

Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση κατά της χρήσης ναρκωτικών το 2013 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ /Φωτογραφία AP Images/Jeff Roberson

Η υπόθεση του Πέρι με τον ιατροδικαστή- ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες είναι πλέον επίσης καταχωρημένη ως κλειστή, όπως δείχνουν τα διαδικτυακά αρχεία.

Ως αιτία θανάτου του αναφερόταν η οξεία επίδραση της κεταμίνης. Ως συμβάλλοντες παράγοντες δόθηκαν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος κι οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ατόμων με εθισμό στα οπιοειδή. 

Μάθιου Πέρι: Στην κεταμίνη οφείλεται ο θάνατός του - Το επίσημο ανακοινωθέν

Οι ιατροδικαστές αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός είχε παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στον οργανισμό του όπως ένας νοσοκομειακός ασθενής υπό γενική αναισθησία όταν βρέθηκε. 

Μάθιου Πέρι,  Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζένιφερ Άνιστον και Ματ Λεμπλάνκ, οι πρωταγωνιστές από τα Φιλαράκια το 2002 στη Νέα Υόρκη

Μάθιου Πέρι,  Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζένιφερ Άνιστον και Ματ Λεμπλάνκ, οι πρωταγωνιστές από τα Φιλαράκια το 2002 στη Νέα Υόρκη /Φωτογραφία AP Images/Tina Fineberg

Τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του Perry ήταν 3.540 ng/ml στο περιφερικό αίμα και 3.271 ng/ml στο κεντρικό αίμα. Για έναν ασθενή υπό γενική αναισθησία, σε ένα νοσοκομείο, ένα επίπεδο κεταμίνης στο αίμα από 1.000 έως 6.000 ng/ml θα ήταν φυσιολογικό, εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς έπεφτε σε απώλεια συνείδησης- η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της επιδείνωσης των μυοκαρδιακών επιδράσεων που προκαλούνται από την κεταμίνη στην καρδιά. Οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης αναφέρονται ως συμβάλλοντες, ακόμη και αν δεν είναι σε τοξικά επίπεδα, λόγω των πρόσθετων αναπνευστικών επιδράσεων όταν είναι παρούσες με υψηλά επίπεδα κεταμίνης». 

Δεν είχε αλκοόλ, κοκαΐνη, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη ή φαιντανύλη στον οργανισμό του.

Ο 54χρονος Πέρι βρέθηκε μπρούμυτα μέσα στο τζακούζι από τη βοηθό του, προκαλώντας έκπληξη παγκοσμίως και ραγίζοντας τις καρδιές των θαυμαστών του απανταχού. 

Μάθιου Πέρι: Τα «Φιλαράκια» είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Τσάντλερ

Είχε λάβει θεραπεία έγχυσης κεταμίνης ως θεραπεία για την κατάθλιψη, ανέφερε ο ιατροδικαστής - αλλά η τελευταία συνεδρία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν πεθάνει κι η κεταμίνη βρίσκεται στον οργανισμό μόνο για τρεις με τέσσερις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδήγησε άμεσα στον θάνατό του. 

Λουλούδια για τον Μάθιου Πέρι έξω από το κτίριο στη Νέα Υόρκη που πλάνα του «πρωταγωνιστούσαν» στη σειρά Τα Φιλαράκια

Λουλούδια για τον Μάθιου Πέρι έξω από το κτίριο στη Νέα Υόρκη που πλάνα του «πρωταγωνιστούσαν» στη σειρά Τα Φιλαράκια /Φωτογραφία AP Images/Brooke Lansdale

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν τόσο η καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο κι η αναπνευστική καταστολή», κατέληξε ο ιατροδικαστής Ραφί Τζαμπουριάν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top