Νατάσα Παζαΐτη: «Έχασα στιγμές με τα παιδιά μου. Μου το έχουν συγχωρήσει»

Διαψεύδει ότι πέρασε περιπέτεια με καρκίνο του μαστού, όπως είχε ακουστεί

Νατάσα Παζαΐτη: Η πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού/ Ηappy Day

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, σήμερα 25 Οκτωβρίου, η Νατάσα Παζαΐτη παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο Happy Day.

Νατάσα Παζαΐτη: Νυχτερινή εξόρμηση με τα παιδιά της, Αλίκη και Αλέξανδρο!

H σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού,Κώστα Καραμανλή, η οποία έχει υπηρετεί εδώ και χρόνια την επιστήμη της ως γενική χειρουργός και ειδική χειρουργός μαστού υποδέχτηκε στο ιατρείο της τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και μίλησε για την κινητήριο δύναμη που την οδήγησε στην ιατρική και τη χειρουργική. 

«Κινητήριος δύναμη και έμπνευση για να πάω στην ιατρική ήταν μία καθηγήτριά μου στην παιδαγωγική. Όταν πήγα στην ιατρική και έφτασα στις κλινικές, με ενέπνευσαν οι ασθενείς. Τότε αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πώς έφτασα όμως στη χειρουργική; Εκεί πάλι ρόλο έπαιξε μία γυναίκα, η οποία με έβαλε στο χειρουργείο και είδα τη μαγεία του να επεμβαίνεις  με τα χέρια σου στο σώμα, τη φύση του ανθρώπου και με αυτόν τον τρόπο να εκριζώνεις μια νόσο. Το βρήκα συγκλονιστικό», είπε χαρακτηριστικά η Νατάσα Παζαΐτη.

Ο ρόλος του γιατρού είναι να στέκεται δίπλα στον ασθενή συμμέτοχος, συνοδοιπόρος και αρωγός

H ειδική χειρουργός μαστού επισήμανε πως ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται πλήρως και πως σήμερα είναι πολύ πιο εξελιγμένες οι τεχνικές. Έδωσε έμφαση δε, στην πρόληψη και στην κλινική εξέταση που πρέπει να υποβάλλεται κάθε γυναίκα από 20- 30 ετών. Για τις γυναίκες από 40 ετών και πάνω, η μαστογραφία επιβάλλεται, τόνισε.

«Δεν ήμουν εγώ η Νατάσα Καραμανλή που έγραψε για περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναφέρθηκε και σε μια παλιά ιστορία με άρθρο που έφερε την υπογραφή με το όνομα «Νατάσα Καραμανλή» και μιλούσε για περιπέτεια με καρκίνο του μαστού.

«Δεν ισχύει. Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Νομίζω από τότε που ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι ασχολήθηκα από την αρχή με τον μαστό. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να το πω δημόσια, βεβαίως αν μου συνέβαινε. Δε θα είχα πρόβλημα να κάνω τον εαυτό μου σημαία, για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι μία περιπέτεια που περνάει. Δεν ισχύει» ξεκαθάρισε η Νατάσα Παζαΐτη.

 

Η Νατάσα Παζαΐτη με τα παιδιά της Αλέξανδρο και Αλίκη στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2022/ NDP/ Έλλη Πουπουλίδου

Η Νατάσα Παζαΐτη με τα παιδιά της Αλέξανδρο και Αλίκη στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2022/ NDP/ Έλλη Πουπουλίδου

Νατάσα Παζαΐτη: «Δεν είναι δρόμος σιωπής, επικοινωνώ με τον κόσμο»

Για την επιλογή της να μη δίνει συνεντεύξεις και να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας, η Νατάσα Παζαΐτη απάντησε: «Δεν είναι δρόμος σιωπής. Επικοινωνώ με τον κόσμο, έχω τη δική μου ιστοσελίδα, είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Επίσης, επικοινωνώ μέσα από τα social media πάντα σε σχέση με την επιστήμη μου, δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω πολλές ενημερωτικές ομιλίες. Δε χρειάζομαι τη δημοσιότητα στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής».

Νατάσα Παζαΐτη: «Είμαι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και μου το έχουν συγχωρήσει ότι έλειπα πολλές ώρες»

Στη σπάνια εξομολόγησή της, η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε και για τον ρόλο της μητέρας που συνδυάζεται δύσκολα με την καριέρα. 

«Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος της ειδικότητας που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Τότε έχασα στιγμές κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό»

Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν "μαμά σήμερα θα γυρίσεις σπίτι;" γιατί στη διάρκεια της ειδικότητας εφημέρευα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, οπότε έλειπα πολύ από το σπίτι

«Νομίζω ότι μου το καταλογίζανε για πολλά χρόνια. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει σε σχέση με τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα γι’ αυτούς και μου το έχουν συγχωρήσει», εξομολογήθηκε η Νατάσα Παζαΐτη.

Τα δίδυμα παιδιά της Νατάσας Παζαΐτη και του Κώστα Καραμανλή, Αλίκη και Αλέξανδρος, είναι φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

«Θέλω να ζητήσω από τις γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην αμελούν την υγεία τους. Όταν μια γυναίκα νικάει τον καρκίνο, κερδίζει τη ζωή», ήταν το μήνυμα της Νατάσας Παζαΐτη, κλείνοντας στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top