Τένια Μακρή: «Δε με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος»

Όσα είπε η γνωστή ψυχολόγος για την περιπέτεια με τον καρκίνο

Διάφορες φωτογραφίες με την Τένια Μακρή

Τα δύσκολα ανήκουν στο παρελθόν για την Τένια Μακρή αφού πάλεψε με τον καρκίνο και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Η γνωστή ψυχολόγος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ασθένεια μοναχική τονίζοντας ωστόσο πως σε τέτοιες περιπτώσεις αναγκαίο είναι να θεραπευτεί η ψυχή του ασθενή και όχι ο ίδιος ο καρκίνος.

Τένια Μακρή: «Ο σύζυγός μου για εμένα ακόμα είναι εδώ!»

Η Τένια Μακρή με την κόρη της, Βιργινία

Η Τένια Μακρή με την κόρη της, Βιργινία

«Πέρασαν δώδεκα χρόνια από τότε. Ο Θεός μαζί μου! Ο καρκίνος είναι μια πολύ μοναχική ασθένεια, η κατασπατάληση της ενέργειας δε βοηθάει καθόλου, σου δίνει την ευκαιρία να μείνεις με τον εαυτό σου, να δεις τι είναι εκείνο που συμβαίνει, γιατί έχει ψυχολογικά υπόβαθρα. Έπρεπε να καταλάβω τι είναι εκείνο που έχει συμβεί σε εμένα, κι αν δεν έκανα σιωπή, δεν θα μπορούσα να μπω μέσα στη δική μου αυτοθεραπεία. Θεραπεία δεν είναι να θεραπεύσω τον καρκίνο, αλλά να θεραπεύσω την ψυχή μου. Ανακάλυψα πολλά πράγματα μέσα από μένα με αυτό το γεγονός. Την ασθένεια μου την ήξερε η κόρη μου, τα αδέλφια, οι γιατροί μου, κανένας άλλος», είπε στο περιοδικό Λοιπόν.

Τένια Μακρή: «Κεραυνοβολήθηκα όταν έμαθα για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Η ψυχολόγος μίλησε για τη «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο

Η ψυχολόγος μίλησε για τη «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο

Η Τένια Μακρή αναφέρθηκε και στην αλλαγή της εικόνας της. Όταν άρχισε να χάνει τα μαλλιά της δεν πτοήθηκε, αφού γνώριζε πως πρόκειται για κάτι παροδικό. «Έχω το στήθος μου, δεν το έχω χάσει, αυτό είναι και το παράσημο μου στη ζωή. Αν αυτή τη στιγμή έχω το πρόθεμα, είναι για λόγους αισθητικής, όταν ντύνομαι. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να το έχω, γι’ αυτό δεν έχω κάνει αποκατάσταση, δεν το θεωρώ απαραίτητο. Γιατί να κρύψω αυτά τα σημάδια;»

Η Τένια Μακρή εξήγησε για ποιον λόγο δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση του στήθους της

Η Τένια Μακρή εξήγησε για ποιον λόγο δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση του στήθους της

Στη συνέχεια, εξήγησε πως δεν είχε ανάγκη να προχωρήσει σε αποκατάσταση αφού θεωρεί πως έχει ένα παράσημο στο σημείο της καρδιάς. Ένιωσα ότι έχω ένα παράσημο, το οποίο βρίσκεται στο σημείο της καρδιάς μου και μου θυμίζει ότι επιβίωσα, ότι είμαι σε καλό δρόμο, ότι πρέπει να αγαπάω τον εαυτό μου και να τον φροντίζω. Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος και δεν έχω κάνει αποκατάσταση, για εμένα το στήθος μου υπάρχει. Οπότε δε με απασχόλησε ειλικρινά καθόλου», πρόσθεσε η Τένια Μακρή.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top