Η Μιμή Ντενίση τα «έχωσε» για τις... καινοτόμες παραστάσεις στην Επίδαυρο

«Είμαι εναντίον του κανιβαλισμού οποιουδήποτε ανθρώπου»

Δείτε όσα είπε ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος για τη Μήδεια του Κάστορφ

Για τις πολυσυζητημένες παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου τοποθετήθηκε η Μιμή Ντενίση μέσα από το προφίλ της στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης

Διχάζουν οι Σφήκες της Κιτσοπούλου - Αποχώρησαν θεατές από την Επίδαυρο

Η γνωστή πρωταγωνίστρια και δημιουργός πήρε σαν αφορμή τις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου και του Φρανκ Καστόρφ στο θέατρο της Αργολίδας. 

Οι Σφήκες με την υπογραφή της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων!

Οι Σφήκες με την υπογραφή της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μιλησε έξω από τα δόντια και για όλους όσους υποστηρίζουν τους πειραματισμούς και τους νεοτερισμούς στον εν λόγω χώρο. «Οι μέρες είναι βαριές και δύσκολες. Ο θάνατος των δυο παιδιών που πέθαναν για να σώσουν ανθρώπους, ο κόσμος που χάνει σπίτια, κόπους κι ελπίδες, ο τουρισμός που φεύγει και τόσα αλλά μαύρα. Κι όμως η μάχη γίνεται για την Επίδαυρο. Μεταξύ μας, εδώ είμαι εναντίον του κανιβαλισμού οποιουδήποτε ανθρώπου. Εναντίον της μείωσης της ελευθερίας οποιουδήποτε καλλιτέχνη… αλλά… το βασικό είναι να πάρουμε μια απόφαση κρατούντες, καλλιτέχνες και κοινό», έγραψε αρχικά.

«Θέλουμε την Επίδαυρο να παραμείνει ένας ιερός χώρος που παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα την Αρχαία γραμματεία; Θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιες παραδόσεις; Γιατί γενικά τις έχουμε καταργήσει; Δεν είμαι υπέρ των μουσειακών παραστάσεων, αλλά "εκσυγχρόνιζω τους μεγάλους τραγικούς" σημαίνει πως έχω το ταλέντο να πάρω τα σπουδαία αιώνια κείμενα τους, που στέκουν σε κάθε εποχή, να τα ανεβάσω με καινούργια αισθητική, μουσική, ερμηνευτικό τρόπο. Όχι να πάρω τα κείμενα για να τα πειράξω, αλλάξω, προσθέσω κείμενα άλλων και να πειραματιστώ. Όποτε;;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια. 

Μήδεια: Αντιδράσεις με τα σκουπίδια στην Επίδαυρο «Ντροπή», φώναζε ο κόσμος

«Έχουμε άπειρους χώρους για πειράματα. Όσο ακραία και να είναι, για μένα κάτι προσφέρουν. Όχι όμως στην Επίδαυρο. Εκτός κι αν αποφασίσουμε πως θα είναι χώρος ακραίου πειραματισμού. Αλλά τότε δεν υπάρχει τέλος. Γιατί άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία μοντερνιστικα ανεβάσματα που γίνονται, άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία τηλεοπτικό επιθεωρησιακά. Άκρη δε βγαίνει έτσι. Σπουδαία η δουλειά του Γερμανού σκηνοθέτη για όσους τη γνωρίζουν. Δε θεωρείται βέβαια mainstream ούτε στη χώρα του. Γιατί, αν δω τους ηθοποιούς μέσω οθόνης τώρα, γιατί όχι κι ένα ροκ συγκρότημα που διασκευάζει την Αντιγόνη», πρόσθεσε. 

Κι η Μήδεια του Κάστορφ ήταν από τις παραστάσεις που συζητήθηκαν πολύ!

Κι η Μήδεια του Κάστορφ ήταν από τις παραστάσεις που συζητήθηκαν πολύ! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Άρα το ερώτημα είναι ένα. Τι θέλουμε να αντιπροσωπεύει η Επιδαύρος; Είμαστε στα μάτια της υφηλίου σημαντικοί για τους νεωτερισμούς μας; Ή μοναδικοί για τους αρχαίους ποιητές μας που τους δίνουν έμπνευση για να κάνουν εκείνοι νεωτερισμούς;», κατέληξε η Μιμή Ντενίση στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top