Μήδεια: Αντιδράσεις με τα σκουπίδια στην Επίδαυρο «Ντροπή», φώναζε ο κόσμος

Σπύρος Μπιμπίλας: «Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο»

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τη Μήδεια στην εκπομπή Καλοκαίρι #Yes.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σύγχρονη εκδοχή της παράστασης «Μήδεια» που παρουσίασε ο Γερμανός σκηνοθέτης Φρανκ Κάστορφ, στην Επίδαυρο με πρωταγωνιστές τους Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Νίκο Ψαρρά, Αινεία Τσαμάτη και Νικόλα Χανακούλα.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σύγχρονη εκδοχή της παράστασης «Μήδεια» που παρουσίασε ο Γερμανός σκηνοθέτης Φρανκ Κάστορφ

Oι θεατές αντέδρασαν έντονα όταν μπαίνοντας στο θέατρο αντίκρισαν πάρα πολλά σκουπίδια στη σκηνή όπως πλαστικά μπουκάλια και σακούλες σκουπιδιών.


«Μα είναι δυνατόν να γεμίζουν με σκουπίδια την Επίδαυρο;», ήταν το ερώτημα που κυριάρχησε, ενώ το γεγονός ότι η παράσταση διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες ήρθε να…προστεθεί στο αρνητικό κλίμα που υπήρχε.

Επίδαυρος: Χαμός στη «Μήδεια» του Φρανκ Κάστορφ με τα σκουπίδια στη σκηνή

Η δυσαρέσκεια που υπήρχε δεν άργησε να μεταφερθεί και στο twitter με τους χρήστες να σημειώνουν πως πολλοί ήταν εκείνοι που φώναζαν «ντροπή» φεύγοντας πριν ακόμα ολοκληρωθεί η παράσταση.

 

 

Σπύρος Μπιμπίλας: «Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο»


Ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε τα αρνητικά σχόλια για την παράσταση «Μήδεια» στην Επίδαυρο.

Σπύρος Μπιμπίλας & Θοδωρής Κατσαφάδος αντιδρούν για τη Μήδεια του Κάστορφ

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τους συντελεστές της Μήδειας του Κάστορφ /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τους συντελεστές της Μήδειας του Κάστορφ /Φωτογραφία NDP Photo Agency


«Είμαι υπέρ της τέχνης και των νεωτερισμών. Είμαι υπέρ των προσπαθειών και των σκηνοθετών να κάνουν αυτό που έχουν όνειρο μέσα στην ψυχή και το μυαλό τους, όμως όταν κάνεις θέατρο στην Επίδαυρο και ο θεατής πάει να δει θέατρο εκεί, δεν πάει να δει σινεμά. Είδαμε μια εκπληκτική παράσταση με ηθοποιούς απίστευτους και καταπληκτικές ερμηνείες, πλην όμως τα 2/3 της παράστασης, τα παρακολουθούσαμε μέσα από οθόνη και όχι ζωντανά. Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο. Αυτά που λένε για την ιερότητα του χώρου της Επιδαύρου δεν μπορώ να τα καταλάβω. Το θέατρο είναι θέατρο και γίνονται πειραματισμοί. Αυτό που έχω παρατηρήσει και είναι απαράδεκτο είναι ότι κανείς δεν σέβεται τη θύμελη. Το ιερό κέντρο της σκηνής δηλαδή, που οι νέοι σκηνοθέτες το παρακάμπτουν. Είναι σαν κάποιος να παίζει στην Αγία Τράπεζα, που εγώ ξέρετε ότι δεν πιστεύω, αλλά πρέπει να σεβόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ στην κάμερα της εκπομπής Καλοκαίρι #Yes.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top