Διχάζουν οι Σφήκες της Κιτσοπούλου - Αποχώρησαν θεατές από την Επίδαυρο

Τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα και του Πέτρου Τατσόπουλου

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από την παράσταση Σφήκες

Δίχασε κοινό και κριτικούς η παράσταση Σφήκες του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου

Η Λένα Κιτσοπούλου ανέβασε μια διαφορετική έκδοση της θρυλικής παράστασης του Αριστοφάνη, Σφήκες

Η Λένα Κιτσοπούλου ανέβασε μια διαφορετική έκδοση της θρυλικής παράστασης του Αριστοφάνη, Σφήκες /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Υπό συνθήκες καύσωνα στο Αργολικό Θέατρο, οι θεατές παρακολούθησαν μια παράσταση που... ενόχλησε αρκετούς, που αποχώρησαν πριν από τη λήξη της, σοκαρισμένοι. 

Σφήκες: Kι όμως... ένας γορίλας βρέθηκε στη σκηνή της Επιδαύρου!

Σφήκες: Kι όμως... ένας γορίλας βρέθηκε στη σκηνή της Επιδαύρου! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η εν λόγω παράσταση ήταν και η αιτία για να ξεσπάσει ένας πρωτοφανής «πόλεμος ποιότητας» στα social media, για την Επίδαυρο που μας αξίζει ή δε μας αξίζει.

Η αιρετική δημιουργός, στην πρώτη της απόπειρα στην Επίδαυρο, επιχείρησε να προσαρμόσει το βασικό μήνυμα της αριστοφανικής κωμωδίας στο σήμερα. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση, θέλησε να φωτίσει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας.

Η Λένα Κιτσοπούλου με ένα όπλο στο χέρι

Η Λένα Κιτσοπούλου με ένα όπλο στο χέρι /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η παράσταση Σφήκες που αποτελεί συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΘΒΕ, βρέθηκε στο στόχαστρο των κριτών των social media, οι οποίοι δε δίστασαν να «χτυπήσουν» ανελέητα τη σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και τους συντελεστές, με το όνομα της Λένας Κιτσοπούλου να «τρεντάρει» στις πρώτες θέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όλο το σαββατοκύριακο.

Τα σχόλια Ελενας Ακρίτα και Πέτρου Τατσόπουλου:

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η δημοσιογράφος, συγγραφέας και -πλέον- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Η Επίδαυρος θα υπάρχει και μετά από τη Λένα Κιτσοπούλου».

Ολόκληρη η ανάρτησή της: 

Δε βλέπω Κιτσοπουλου, δεν την αντέχω. Δυο παραστάσεις της έχω δει, μού φτάνουν και μού περισσεύουν.
Όμως η Επιδαυρος θα υπάρχει και μετά απ’ αυτή.
Όπως υπήρξε και πριν.
Τότε που επί δεκαετίες, λιωναμε τις σπαντριγιες μας για να δούμε την κάθε βαρετή, στομφώδη, χυδαία, μεγαλόστομη αηδία που ανέβαζαν οι κλίκες βολεμένων δημιουργών, θιασαρχών, ημετερων, μεταφραστών-κριτικών, παραγωγών ό,τι να ‘ναι, βαριεστημένων κορυφαίων του Χορού, ηθοποιών-δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού και τηλεαστερων με πρόσφατο σουξέ στη φαρέτρα τους. Και κάτι νούμερα (ξεχασμένα σήμερα πια) που νόμιζαν ότι τη σκηνοθεσία τούς την υπαγόρευε ο Αισχύλος στ’ αυτί.
Ηταν η Επίδαυρος των ολίγων και εκλεκτών #not που διαχρονικά λυμαίνονταν το Αρχαίο Θέατρο σαν να ήταν το αμπέλι του παππού τους.
Κι επιβίωσε.
Τους έγραψε όλους κι επιβίωσε.
Ως θεατές έχουμε βαρεθεί, έχουμε σιχαθεί, έχουμε εξαγριωθεί, έχουμε δει ξεπέτες, έχουμε φύγει τρέχοντας από παραστάσεις όπου οι αρχαίοι συγγραφείς κατακρεουργούντο με τις πλέον σαδιστικές μεθόδους.
Όμως η Επιδαυρος είναι πάντα εκεί.
Και θα είναι πάντα εκεί.
Και πριν την Κιτσοπούλου και μετά την κάθε Κιτσοπουλου. Συνεπως….
Βάλτε το μαχαίρι στο θηκάρι.
Και ήρεμα λίγο, εχουμε και καύσωνα….

Αλλά κι ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, σε ανάρτησή του, σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου.

Η ανάρτησή του:

Ωστόσο δεν έλειψαν και θετικά σχόλια από χρήστες του Twitter κι όχι μόνο....

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top