Αλεξία Κεφαλά: «Ο FY θέλει παιδιά και με έχει κάνει να το σκέφτομαι»

Η ψυχολόγος - influencer αποκαλύπτεται στο star.gr

Αλεξία Κεφαλά

Είναι ψυχολόγος αλλά και influencer, αφού έχει καταφέρει μέσα από τα βίντεο και κυρίως με τη θεματολογία να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα social media.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αυξάνονται συνεχώς οι followers της. Η Αλεξία Κεφαλά ή αλλιώς Upinthe_hype θεωρεί την ψυχολογία λειτούργημα, μιας και όπως δηλώνει: «η φροντίδα του νου είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του σώματος».

Η Αλεξία Κεφαλά μιλά για όλα στο star.gr

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή είναι στα καλύτερά της, αφού έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του FY. Το ερωτευμένο ζευγάρι ζει κάτω από την ίδια στέγη και δεν είναι λίγες οι φορές που ανεβάζουν μαζί βίντεο στα social media.

Η Αλεξία μιλώντας στο star.gr, αποκάλυψε πως αυτό που την εξιτάρει στον σύντροφό της είναι ο σεβασμός που της δείχνει, αλλά και αν σκέπτονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους δημιουργώντας τη δική τους οικογένεια.

Αλεξία, έχεις ξεχωρίσει μέσα από τα social media. Θα ήθελα όμως να μου μιλήσεις για τη ζωή σου στη Θεσσαλονίκη και την απόφασή σου να μείνεις μόνιμα στην Αθήνα.

Η ζωή μου στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ όμορφη, αγαπώ τη Θεσσαλονίκη! Όταν σκεφτόμουν το μέλλον μου δεν έθετα περιορισμούς στο που θέλω να ζήσω μπορούσα να με φανταστώ στο Λονδίνο στο Βερολίνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη εξίσου. Τελικά οι επιλογές μου με έφεραν στην Αθήνα και δε θα μπορούσε η ζωη μου να έχει πάρει πιο όμορφη τροπή. Η Αθήνα είναι μαγευτική, συνδυάζει το αρχαίο το παραδοσιακό και το σύγχρονο μαζί. Όταν τελείωνα τη δεύτερη σχολή μου (ψυχολογία) εξέταζα το ενδεχόμενο να μετακομίσω στο Άμστερνταμ για να κάνω μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία. Αμφιταλαντευομουν μεταξύ  εγκληματολογίας και κλινικής ψυχολογίας. Τελικά η σχέση μου με τον Φίλιππο έπαιξε το ρόλο της και επέλεξα να κάνω μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία οποτε και μετακομίσαμε μαζί στην Αθήνα.

Έχεις σπουδάσει ψυχολογία και πλέον κάνεις μεταπτυχιακά. Τι είναι αυτό που σε «μαγνητίζει» στη συγκεκριμένη επιστήμη;

Η ψυχολογία για μένα είναι λειτούργημα. Η φροντίδα του νου είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του σώματος. το να είσαι ικανός να συμβάλεις στη βελτίωση της ζωής ενός ανθρώπου, στην επούλωση των νοητών του τραυμάτων  το θεωρώ υπερδύναμη. Από μικρή ήμουν πολύ παρατηρητική και καλή ακροατής χαρακτηριστικά καίριας σημασίας για μια ψυχολόγο. Έτσι η επιλογή μου αυτή δεν εξέπληξε κανέναν. Τώρα συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου στην κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία.

Θεωρείς πως στις μέρες μας αποτελεί ταμπού να πει κάποιος ότι κάνει ψυχοθεραπεία;

Μέχρι πρότινος ήταν σίγουρα. Παρατηρώ όμως πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει θεαματική αλλαγή σε αυτό το θέμα .Οι άνθρωποι το επικοινωνούν ανοιχτά ότι κάνουν ψυχοθεραπεία και το έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητα τους . Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι αρκετοί πλέον αντιλαμβάνονται τι σημασία του να επισκέπτεσαι τον ψυχολόγο σου χωρίς να έχει συμβεί κάποιο συγκεκριμένο τραγικό γεγονός η να συντρέχει σαφής λόγος.

Η Αλεξία Κεφαλά θεωρεί λειτούργημα την ψυχολογία

Σου αρέσει που όσο περνά ο καιρός αυξάνονται οι followers σου ή σε αγχώνει; Περίμενες τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο;

Στην αρχή ήταν λίγο αγχωτικό αλλά πλέον το έχω συνηθίσει. Οι αριθμοί ως αριθμοί μου περνάνε απαρατήρητοι αυτό που απολαμβάνω είναι η επαφή με τον κόσμο . Είναι όμορφο που με νιώθουν κοντά τους και μου εκμυστηρεύονται προσωπικούς προβληματισμούς. Όταν είναι κάτι στο οποίο μπορώ να βοηθήσω κάνω ένα βίντεο στο ΤικΤοκ η στο YouTube. Ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα υπάρχει τέτοια ανταπόκριση αλλά δεν με εξέπληξε από την άλλη.

Τι σημαίνει το Upinthe_hype, το όνομα που χρησιμοποιείς στα social media;

Για εμένα προσωπικά συμβολίζει την πλευρά του εαυτού μου που είναι συνέχεια αισιόδοξη   ενεργητική ενθουσιώδης. Είναι μια πτυχή του εαυτού μου που παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά έντονη, την εξωτερικεύω μόνο στους ανθρώπους με τους οποίους νιώθω οικεία.
Σου έχει συμβεί να σου στείλει μήνυμα κάποιος διαδικτυακός σου φίλος που ήταν σε απόγνωση ζητώντας σου βοήθεια; Πώς το διαχειρίστηκες;
Ναι μεγάλος αριθμός ατόμων που με ακολουθούν μου στέλνουν συχνά είτε για συμβουλές είτε απλά για να εξωτερικεύσουν κάποιο πρόβλημα τους . Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι συχνά  μου εκμυστηρεύονται ότι νιώθουν άνετα να μιλήσουν μόνο σε εμένα παρά το γεγονός ότι δε γνωριζόμαστε. Δέχομαι πολλά μηνύματα που ξεκινούν με τη φράση «για κάποιο λόγο είσαι το μόνο άτομο στο οποίο νιώθω άνετα να μιλήσω» πέρα από τη συγκίνηση που νιώθω είμαι ευγνώμων που με βλέπουν και με αισθάνονται ως άτομο εμπιστοσύνης ακόμη κ αν δεν έχουμε βρεθεί από κοντά.

Έχεις λάβει αρνητικά σχόλια που να σε πίκραναν και να σκέφτηκες να τα παρατήσεις; Πες μου ένα hate μήνυμα που ενδεχομένως δέχτηκες και σε στεναχώρησε.

Έχω λάβει αρνητικά σχόλια η  και μηνύματα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από ψεύτικα προφίλ. Δεν με πικραίνουν καθόλου αντιθέτως μπορεί μα με κάνουν να γελάσω. Ομολογώ όμως ότι έχει συμβεί να εκνευριστώ. Ένα που θυμάμαι αναφέρονταν στην ομορφιά μου και έλεγε χαρακτηριστικά ότι ως όμορφη γυναίκα μου ανοίγονται πόρτες και δε χρειάζεται να διαβάζω η να κοπιάζω για οτιδήποτε άλλο . Το βρήκα άτοπο και σεξιστικό.

Τα τελευταία χρόνια είσαι σε σχέση με τον FY, με τον οποίο ζείτε κάτω από την ίδια στέγη. Ποια χαρακτηριστικά του συντρόφου σου ξεχώρισες;

Είναι ένας άνθρωπος πολύ δίκαιος ευγενικός  από τη φύση του και έξυπνος. Με εξιτάρει ο σεβασμός που μου δείχνει, (που είναι σπάνιος στις μέρες μας όχι μόνο μεταξύ συντρόφων αλλά σε γενικό βαθμό) και το γεγονός ότι με ξέρει καλύτερα από τον καθένα (αποτέλεσμα της παρατηρητικότητας και φροντίδας του απέναντι μου).

O FY και η Αλεξία Κεφαλά είναι αρκετά χρόνια μαζί και ερωτευμένοι
O FY και η Αλεξία Κεφαλά είναι αρκετά χρόνια μαζί και ερωτευμένοι/ φωτογραφία NDP


Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για πολλούς. Ισχύει και στη δική σου περίπτωση;

Θα έλεγα ναι! Ένα από τα ιδανικά μου είναι η συντροφικότητα. Το να έχεις έναν συνοδοιπόρο που μοιράζεστε κοινά όνειρα και στόχους. Ο έρωτας όλο αυτό το κάνει μαγικό.


Ο γάμος και τα παιδιά είναι στα άμεσα σχέδιά σου; Σου έχει κάνει πρόταση γάμου ο FY;

Ο Φίλιππος θέλει σίγουρα παιδιά και με έχει κάνει να το σκέφτομαι ενώ δεν με απασχολούσε καθόλου. Θεωρώ ότι είναι μακρινό σενάριο όμως γιατί αυτή την περίοδο  εστιάζουμε και οι δυο στο να πετύχουμε αυτά που θέλουμε επαγγελματικά και να απολαύσουμε τη ζωή μας χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις. Όσον αφορά το γάμο είναι κάτι που εγώ το βλέπω πιο πολύ σαν γιορτή για φίλους και συγγενείς, δε θεωρώ ότι θα άλλαζε κάτι στη σχέση μας αφού ούτως η άλλως τα τελευταία χρόνια μένουμε μαζί.


Τι να περιμένουμε από την Αλεξία στο μέλλον;

Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Θα σας πω τι έρχεται άμεσα που είναι η εκπομπή μου στην Panik TV, η οποία έχει τίτλο «Self Love» και αφορά συμβουλές σε θέματα που μας απασχολούν όλους στην καθημερινότητα μας, καθώς και μικρά tips για να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας! Σίγουρα να περιμένετε πολλά βίντεο στο YouTube και στο ΤικΤοκ και ποιος ξέρει ίσως και κάτι ακόμη μεγαλύτερο!

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top