Νόνικα Γαληνέα: Το σπαρακτικό μήνυμα της εγγονής της για τον θάνατό της

Συγκινεί η Νόνικα Τσαπέλα 

«Έφυγε» από τη ζωή η Νόνικα Γαληνέα σε ηλικία 85 ετών / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος με την είδηση του θανάτου της «μεγάλης κυρίας» του θεάτρου, Νόνικας Γαληνέα. Η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 85 ετών.

Νόνικα Γαληνέα: Είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία της συνέντευξη

Συγκλονισμένη από τον θάνατο της ηθοποιού είναι και η οικογένειά της. Οι δίδυμες κόρες της και επίσης ηθοποιοί Αλεξία και Αριέττα Μουτούση και η Μαρία Αμαλία, αλλά και η εγγονή της Νόνικα Τσαπέλα, που έχει το όνομά της.

Νόνικα Γαληνέα: Ο γάμος, οι κόρες κι η καλλονή εγγονή που έχει το όνομά της

Η Νόνικα Γαληνέα με τις κόρες της,Αλεξία & Αριέττα Μουτούση

Η Νόνικα Γαληνέα με τις κόρες της,Αλεξία & Αριέττα Μουτούση / Φωτογραφία NDP

Η 30χρονη που ακολούθησε και αυτή τον χώρο της ηθοποιίας αγαπούσε και θαύμαζε πολύ τη γιαγιά της και θέλησε να την αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο, κάνοντας μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η Νόνικα Γαληνέα με την εγγονή της Νόνικα Τσαπέλα

Η Νόνικα Γαληνέα με την εγγονή της Νόνικα Τσαπέλα / Φωτογραφία NDP

«Είσαι το πιο όμορφο δώρο που μου χάρισε ο Θεός. Είσαι η δύναμη μου. Είσαι το φως μέσα στο σκοτάδι. Για πάντα μαζί. Για πάντα ένα. Καλό ταξίδι στο φως», ήταν το σχόλιο που συνόδευε μια φωτογραφία της αείμνηστης ηθοποιού σε νεαρή ηλικία.

Η ανάρτηση της εγγονής της Νόνικας Γαληνέα για τον θάνατο της γιαγιάς της

Η Νόνικα Τσαπέλα είχε δηλώσει στο παρελθόν για τη Νόνικα Γαληνέα ότι δεν ήθελε να την αποκαλεί «γιαγιά» και ότι οι δυο τους είχαν μια πολύ ξεχωριστή σχέση: «Δεν μπορούσα να την αποκαλώ γιαγιά, είναι πολύ σημαντικό για μένα που την έχω. Τη θυμάμαι μια ζωή να προσπαθεί να μου μαθαίνει να περπατάω και να κινούμαι σωστά. Να ντύνομαι σωστά και τα μαλλιά μου να είναι επιμελημένα. Η γιαγιά μου πάντα ήθελε να ξέρει και να μαθαίνει τα πάντα, ειδικά για τους έρωτές μου».

Η Νόνικα Τσαπέλα έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς της \

Η εγγονή της Νόνικας Γαληνέα, Νόνικα Τσαπέλα / Φωτογραφία: NDP

Ποια ήταν η Νόνικα Γαληνέα - Η καρίερα στο θέατρο και η προσωπική της ζωή

Η Νόνικα Γαληνέα είχε χαρακτηριστεί ως η «μεγάλη κυρία του θεάτρου», το οποίο υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως μεταφράστρια ή θιασάρχης.

Νόνικα Γαληνέα - Κατέρρευσε η Άννα Φόνσου στον «αέρα»: «Κόντεψα να πεθάνω»

Είχε τιμηθεί για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο το 2006 με το βραβείο «Κυβέλη», ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που ερμήνευσε στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου στην αγγλική γλώσσα και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Δεν υπάρχει έρωτας χωρίς πόνο» - Η θυελλώδης σχέση Γαληνέα - Αλεξανδράκη

Επίσης, η Νόνικα Γαληνέα έπαιξε και στον κινηματογράφο, σε πέντε ταινίες, μεταξύ των οποίων «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ σποραδικές ήταν και οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση.

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, ιατρό, με τον οποίο έζησαν στο Παρίσι για πέντε χρόνια, όπου έκαναν τρεις κόρες, την ηθοποιό Αριέττα και τις Μαρία-Αμαλία, Αλεξία. Επίσης, μετά τον χωρισμό της με τον σύζυγό της, θα υπάρξει αγαπημένο ζευγάρι με τον μεγάλο πρωταγωνιστή Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον οποίο θα ζήσουν μαζί για 21 χρόνια, μέχρι το 1990.

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1938, από πατέρα δικηγόρο και μητέρα τη Θεοδοσία Καραϊωσηφόγλου. Σχολείο πήγε στη Νέα Μάκρη, ενώ σε ηλικία 14 ετών μεταγράφηκε στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Châtelard School στην Ελβετία, και στην ηλικία των 18 εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Κατόπιν σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

Νόνικα Γαληνέα

Παλαιότερη εμφάνιση της Νόνικας Γαληνέα / Φωτογραφία αρχείου NDP

Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε το 1963 με εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, όπου η πρώτη της παράσταση ήταν με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.ά.

Από το 1969 έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Στη μακρά της πορεία στο θέατρο θα ενώσει τις δυνάμεις της με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ κ.ά.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ένα μεγάλο διάστημα του χρόνου της ζει στο Λονδίνο. Έχει μεταφράσει δεκαεπτά θεατρικά έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί. Έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία της, με τίτλο «ζωή μου» (εκδόσεις Λιβάνη 2005) όπως και το βιβλίο «Επέστρεφε» (εκδόσεις Ιανός, 2007).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top