Γιορτή της Μητέρας: Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μαμάδες μέσω υιοθεσίας

Ντενίση, Αλεξίου, Κοντοβά κι άλλες που χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους

Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας δε γιορτάζουν μόνο οι βιολογικές μανούλες, αλλά κι όσες αποφάσισαν να χαρίσουν πολλές αγκαλιές κι απέραντη αγάπη σε παιδιά που υιοθέτησαν.

Δεν είναι λίγες οι κυρίες της σόουμπιζ που -για τους δικούς τους λόγους- όχι μόνο υιοθέτησαν, αλλά μίλησαν δημόσια για αυτό, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα σε όσες θέλουν να τις ακολουθήσουν! 

Χριστίνα Κοντοβα

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ιστορία της Χριστίνας Κοντοβά που υιοθέτησε τη μικρή Ada από την Ουγκάντα. Το 2020 η σχεδιάστρια μόδας έκανε γνωστό ότι ξεκινάει τις διαδικασίες υιοθεσίας, οι οποίες όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, ήταν πολύ χρονοβόρες. Παρά τη γραφειοκρατεία και τα διάφορα εμπόδια που αντιμετώπισε, κατάφερε -και με τη βοήθεια του τότε συντρόφο της, Τζώνη Καλημέρη- να γίνει μητέρα και πλέον δε χορταίνει τη μικρή της κορούλα που είναι τόσο αξιαγάπητη! 

Χριστίνα Κοντοβά: Μαζί με την Είντα τήρησαν το έθιμο της Μ. Πέμπτης

Η Χριστίνα Κοντοβα κι η κορούλα της Ada είναι αχώριστες!

Η Χριστίνα Κοντοβα κι η κορούλα της Ada είναι αχώριστες! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση ποτέ δεν έκρυψε ότι η κόρη της Μαριτίνα είναι υιοθετημένη. Η ηθοποιός έχει πει σε συνέντευξή της ότι ο θάνατος του συντρόφου της, Αντώνη Τρίτση, το 1992, ήταν κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της να προχωρήσει σε υιοθεσία, όπως κι έκανε μερικά χρόνια μετά στις αρχές της Χιλιετίας.

Η Μαριτίνα πλέον ενηλικιώθηκε με τη μαμά της, Μιμή Ντενίση, να είναι πολύ περήφανη για εκείνη!

Η Μαριτίνα πλέον ενηλικιώθηκε με τη μαμά της, Μιμή Ντενίση, να είναι πολύ περήφανη για εκείνη! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Ήταν πολύ εύκολο και της το είπα όταν ήταν δυο ετών. Πιστεύω ότι όποιος έχει ζήσει ιστορία υιοθεσίας θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά από την αρχή και να το κάνει μέρος της ζωής του από τότε που το παιδί είναι σχεδόν βρέφος γιατί τότε δεν έχει ζήσει άλλη ζωή, ούτε άλλη ιστορία και του φαίνεται φυσιολογικό. Αν αργήσεις να του το πεις το παιδί σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δε σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου», αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση για το πως αποκάλυψε την αλήθεια στην κόρη της. 

Μιμή Ντενίση: Με ποια παρουσιάστρια τσάκωσε την κόρη της να τρώει κρυφά;

Βίκυ Βολιώτη

Την οικογενειακή ολοκλήρωση ένιωσε η Βίκυ Βολιώτη με τον σύζυγό της Σίμο Σαρκετζή όταν κράτησαν στην αγκαλιά τους την κόρη τους, Άννα. Η γνωστή ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία της 7,5 ετών κόρης της την οποία έφερε από την Αιθιοπία σε ηλικία 8 μηνών. 

Η Βίκυ Βολιώτη ζει τη μητρότητα με χίλια!

Η Βίκυ Βολιώτη ζει τη μητρότητα με χίλια! /Φωτογραφία Instagram

Βίκυ Βολιώτη: «Η υιοθεσία είχε πολλές δυσκολίες, αλλά τις ξεπέρασα»

«Την Άννα τη φέραμε 8 μηνών στην Ελλάδα. Κατάλαβα ότι είναι η κόρη μου, αμέσως μόλις την πήρα αγκαλιά. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήμουν αποφασισμένη. Δεν υπήρχε περίπτωση να με σταματήσει κανείς. Για ‘μένα, η ιστορία είχε τελειώσει αμέσως μόλις την πήρα στην αγκαλιά μου σε ηλικία ενός μήνα. Ήμουν αποφασισμένη να κινήσω γη και ουρανό για να τη φέρω στην Ελλάδα. Ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για την υιοθεσία ήταν να βοηθήσω ένα παιδί που έχει ανάγκη», είχε αποκαλύψει στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα;.

Χάρις Αλεξίου

Για τη Vogue φωτογραφήθηκαν πριν από λίγο καιρό η Χάρις Αλεξίου με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου και μίλησαν για τη σχέση τους, αλλά και την υιοθεσία του.

Ο Μάνος Θεοφίλου, γιος της Χαρούλας Αλεξίου, ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αλλά με άλλο τρόπο

Ο Μάνος Θεοφίλου, γιος της Χαρούλας Αλεξίου, ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αλλά με άλλο τρόπο /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην υιοθεσία του γιου της όταν εκείνος ήταν μωρό. «Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός κι έρχεται. Η στιγμή που σε ακούει ο Θεός για να έρθει ένα παιδί στον δρόμο σου με τον όποιο τρόπο. Και για αυτό το παιδί θεωρώ ότι άνοιξε ο ουρανός αι ήρθε στον δρόμο μου. Μπήκε στο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου», αποκάλυψε η μεγάλη ερμηνεύτρια. 

Χάρις Αλεξίου: Πότε είπε στον γιο της ότι είναι υιοθετημένος

Ευγενία Δημητροπούλου

Στην επιλογή της υιοθεσίας προχώρησε κι η Ευγενία Δημητριπούλου που απέκτησε με τον σύζυγό της, ένα κοριτσάκι από τη Σιέρρα Λεόνε, η οποία σήμερα είναι 2,5 ετών. Η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρθηκε στην κοινή επιθυμία με τον άντρα της να υιοθετήσουν ένα παιδί, κάτι που τους ένωσε ως ζευγάρι ακόμα παραπάνω. «Ήταν μια επιθυμία και των δύο χωριστά, πριν γνωριστούμε. Ένιωθα πως δε θα το τολμήσω μόνη μου κι απλώς αυτό μας ένωσε πολύ νωρίς. Για αυτό γίνανε κάπως όλα στα στάδια γιατί εμείς το είχαμε προγραμματίσει αυτό το στάδιο για να φτάσουμε εκεί. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Είχαμε ήδη ξεκινήσει την έρευνά μας και τη διαδικασία

Η μητρότητα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην Ευγενία Δημητροπούλου

Η μητρότητα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην Ευγενία Δημητροπούλου /Φωτογραφία Instagram

Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι η υιοθεσία μπορεί να είναι επιλογή κι όχι λύση. Είναι απόλυτα σεβαστό, ο καθένας να γίνεται γονιός με τον τρόπο που επιθυμεί. Εμείς είχαμε προτεραιότητα με αυτόν τον τρόπο και είμαστε ευγνώμονες που τα καταφέραμε», ανέφερε σε συνέντευξή της στο Πρωινό μας η Ευγενία Δημητροπούλου.  

Δημητροπούλου για την κόρη της: Ξαναβλέπω τον κόσμο μέσα από δύο αθώα μάτια

Βάσια Τριφύλλη

Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, δεν επέτρεψε στη Βάσια Τριφύλλη να μπορέσει να μείνει έγκυος. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γίνει μητέρα. Η μεγάλη ηθοποιός αποφάσισε να υιοθετήσει την κόρη της, Βερόνικα Τόντορ, που έφτασε πριν πολλά χρόνια λαθραία στην Ελλάδα από τη Ρουμανία.

Η Βάσια Τριφύλλη με την υιοθετημένη κόρη της, Βερόνικα Τόντο

Η Βάσια Τριφύλλη με την υιοθετημένη κόρη της, Βερόνικα Τόντορ /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Συγκινεί η Βάσια Τριφύλλη: «Διαλύομαι βλέποντας τον εγγονό μου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top