Θοδωρής Ρουσόπουλος - Μάρα Ζαχαρέα: Με στολή «εργασίας» στα αμπέλια

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει ως αγαπημένη του ασχολία το κλάδεμα

Δείτε στο βίντεο τη Μάρα Ζαχαρέα και τον γιο τους, Βασίλη, να μιλούν για τον Θοδωρή Ρουσόπουλο στην κάμερα του Alpha για την εκπομπή Happy Day

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα σε ένα διάλλειμα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις πήγαν στο Μικροχώρι, λίγο έξω από το Καπανδρίτι.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, έχει ως αγαπημένη του ασχολία το κλάδεμα! Αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, ο ίδιος πρόλαβε να ετοιμάσει το αμπέλι του για την ανθοφορία. 

Θοδωρής Ρουσόπουλος - Μάρα Ζαχαρέα: Με στολή «εργασίας» στα αμπέλια

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος είναι αμπελουργός από τα μικρά του χρόνια, κλάδεψε τα 270 κλήματα στο χωράφι του έξω από το Καπανδρίτι, σε υψόμετρο 450 μέτρων, στο Μικροχώρι όπου εδώ και δεκαετίες έχει το κτήμα του και ασχολείται με την γη που τόσο αγαπά.

Θοδωρής Ρουσόπουλος Με στολή «εργασίας» στα αμπέλια

Μάλιστα, τις δουλειές του αμπελιού, τις κάνει μόνος ή το πολύ με τη συμμετοχή κάποιων φίλων και αγαπημένων προσώπων!

Το κρασί του, κόκκινο syrah και cabernet sauvignon έχει και ετικέτα, -μοιράζεται όμως μόνο σε φίλους- το ονόμασε «Λιοφάτα» γιατί στη άκρη του αμπελιού του εκτός από μια αγριελιά υπάρχει και μια κουτσουπιά που οι αρβανίτες στην περιοχή την λένε λιοφάτα, με τα ωραία μωβ άνθη. Η λέξη «Λιοφάτα» ετυμολογικά προέρχεται από το «ήλιος και φως», δηλαδή «ηλιοφώτιστη».

Μόνο το 2012 φίλος του σχεδίασε μια διαφορετική ετικέτα που έχει επάνω δυο σημαδιακούς αριθμούς. Το 50 γιατί οι γονείς του τότε συμπλήρωναν 50 χρόνια γάμου και το 20 γιατί τότε αυτός με τη Μάρα έκλειναν 20 χρόνια γάμου.

Όπως είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο ίδιος πρωτοέπιασε ψαλίδα κλαδέματος όταν ήταν πέντε χρονών στην Πύλο και την Κυπαρισσία από όπου κατάγεται και μεγάλωσε μέσα στα αμπέλια. 

Μάλιστα, αναφέρεται με συγκίνηση για εκείνη την χρονιά, διότι ήταν και η τελευταία στην οποίαν συμμετείχε στις δουλειές του αμπελουργού και ο πατέρας του που τον έχασε λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος θυμάται πως όταν ήταν μικρός στα αμπέλια της οικογένειας έμπαιναν ξυπόλητα όλα τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και τα παιδιά της γειτονιάς, στο λινό, το πατητήρι και χαίρονταν το πάτημα των σταφυλιών σας παιχνίδι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top