Κουρής: «Έχω περάσει από φάσεις που είχα βαθιά κατάθλιψη λόγω του διαβήτη»

Η εξομολόγηση για τη ζωή του ως διαβητικός τα τελευταία 37 χρόνια

Ως υπαστυνόμος Καλατζής στη νέα αστυκωμική σειρά του Star «IQ 160», ο Νίκος Κουρής έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις κυρίως για τη χημεία του με τη Σμαράγδα Καρύδη, την τηλεοπτική «Πηνελόπη Μουρίκη».

Σμαράγδα Καρύδη: «Ακόμα και ο γιος του Κουρή εκνευρίστηκε!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IQ160gr (@iq160greece)

 

Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» για τη μάχη του με τον διαβήτη τα τελευταία 37 χρόνια, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Διαγνώστηκα με διαβήτη όταν ήμουν 13 ετών. Είχα πάρα πολλή δίψα, είχα μεγάλη κόπωση, ήμουν πολύ κοντός, καχεκτικός. Όταν μου είπαν πρώτη φορά ότι θα κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε όλη μου τη ζωή, σοκαρίστηκα. Έχω περάσει από φάσεις που δεν του έδινα καμία σημασία, έχω περάσει από φάσεις πολύ βαθιάς κατάθλιψης, έχω περάσει από φάσεις παραίτησης».

«Είμαι 37 χρόνια διαβητικός. Είναι ένα εμπόδιο που θέλει μια διαχείριση, να του δώσεις την προσοχή που του αναλογεί. Θέλει δηλαδή και χιούμορ, θέλει να μην το παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Δεν πειράζει αν το ζάχαρο ανεβοκατεβαίνει, δεν πειράζει αν δεν έχεις την τέλεια γλυκοζυλιωμένη, αν δεν είσαι τέλειος. Θέλω να πω, ας χαλαρώσουμε λίγο, ας φροντίζουμε το ζάχαρό μας για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής και ηρεμίας. Για εμένα το πιο σημαντικό στο ζάχαρο είναι αυτή η σταθερότητα. Αν αγχωθείς ανεβαίνει, αν στεναχωρηθείς ανεβαίνει, αν πονάς σωματικά ή ψυχικά ανεβαίνει».

Η εξομολόγηση του Νίκου Κουρή στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» για τη μάχη του με τον διαβήτη

Η εξομολόγηση του Νίκου Κουρή για τη μάχη του με τον διαβήτη

«Ο διαβήτης με έφερε σε μια επαφή με το μέσα μου και τον εαυτό μου. Ό,τι αισθάνομαι ότι μου κάνει κακό, το σταματώ. Έχω σταματήσει τελείως το αλεύρι, τα γλυκά δεν το συζητάω, εννοείται. Δεν υπάρχουν για μένα τα γλυκά. Όταν παθαίνω υπογλυκαιμίες τρώω λίγο μέλι. Δεν το χαραμίζω πια και να πω πως θα φάω αυτό και δεν πειράζει, γιατί κάνω πολλές ώρες ή και μέρες να συνέλθω και να μπω σε μια δημιουργική και ενεργητική κατάσταση. Αλκοόλ καθόλου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό έχω πετύχει μετά από πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας, να μην πέφτω ποτέ. Δεν μιλούσα για αυτό, το έκρυβα. Πράγμα το οποίο αν δεν πεις σε κλείνει στον εαυτό σου και μεγαλώνει το πρόβλημα και το κάνει να φαντάζει απροσπέλαστο και πολύ μεγάλο και δεν είναι έτσι», εξομολογήθηκε ο Νίκος Κουρής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top