Νίτσα Μαρούδα: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Τη βρήκαν νεκρή στο σπίτι της

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από τις ταινίες της Νίτσας Μαρούδα στη Φίνος Φιλμ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Νίτσα Μαρούδα, στα 87 της χρόνια.

Με τον Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία Η ωραία του κουρέα /Φωτογραφία Φίνος Φιλμ

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebbok.

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή», έγραψε ο πρόεδροςτου ΣΕΗ αποκαλύπτοντας και την αιτια του θανάτου της.

Μαρούδα: «Τέλειωσα την καριέρα μου όταν η κόρη μου παντρεύτηκε τον Βαγγέλη»

«Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4:30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας, Αγαπημένη Νίτσα».

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Η Ελένη Μαρούδα, όπως είναι το όνομά της, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 κι έγινε γνωστή μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες ελληνικού κινηματογράφου.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες την δεκαετία '60 και του '70 κι έγινε γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της ναζιάρας, ξανθιάς κοπέλας.

Με τον Γιάννη Βογιατζή και το υπόλοιπο καστ της ταινίας Ο Μικές παντρεύεται

Με τον Γιάννη Βογιατζή και το υπόλοιπο καστ της ταινίας Ο Μικές παντρεύεται /Φωτογραφία Φίνος Φιλμ

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία Το Αγρίμι του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Φίνος Φιλμ με την ταινία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες του Αλέκου Σακελλάριου.

Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες, με χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις ταινίες Δεσποινίς Διευθυντής (1964, Φίνος Φιλμ), Ο Μικές Παντρεύεται (1968, Φίνος Φιλμ), και Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης (1968, Φίνος Φιλμ) στην οποία η χαρακτηριστική ατάκα της «Θέλετε ένα περγαμόντο;» έγραψε ιστορία.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της, Ιωάννα, είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top