Κόκοτας: Ο αδερφικός του φίλος, Αριστοτέλης Ωνάσης, και το πανάκριβο δώρο

Τον λαϊκό τραγουδιστή και τον Έλληνα κροίσο συνέδεε μια μεγάλη φιλία

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε τραγουδήσει στη συναυλία- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούνιο του 2019

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό πεντάγραμμο, μιας και ο Σταμάτης Κόκοτας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν αδερφικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν αδερφικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση

Ήταν ένας από τους τελευταίους σερ της πίστας. Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής του, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης και ο Χάρης Λυμπερόπουλος.

Κόκοτας: Οι δυο γάμοι και το ιλιγγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες

Μεγάλος του θαυμαστής ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Οι δυο άνδρες έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Ο αείμνηστος τραγουδιστής είχε άριστες σχέσεις με τη Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Κέννεντι.

«Ο Αρίστος με ξεχώριζε και η Μαρία μού έλεγε “τι γλυκά που τραγουδάς Σταμάτη”. Με τη Μαρία δεν ήταν εύκολο να μιλήσει κάποιος, δεν συζητούσαμε πολύ, λίγα πράγματα. Της χάρισα όμως έξι long play δικά μου τα οποία άκουγε κάθε βράδυ, όταν ήθελε να ξεκουραστεί. Χάρηκα που είχα την τύχη να γνωρίσω μια τέτοια κυρία», είχε εξομολογηθεί ο ίδιος.

Η Τζάκι και το συρτάκι

Ο εφοπλιστής είχε στείλει στον αδερφικό του φίλο το ιδιωτικό του ελικόπτερο προκειμένου να πάει στο ιδιωτικό του νησί, και να μάθει συρτάκι στην Τζάκι Κέννεντι.

O γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι / Φωτογραφία: AP

O γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι / Φωτογραφία: AP

«Ήμουν ο διασκεδαστής του. Έτυχε να κάνουμε πολλές παρέες με πολύ δύσκολους ανθρώπους, από βασιλιάδες και βάλε. Μέχρι την ημέρα που έφυγε από αυτόν τον κόσμο, ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Ήταν καλός άνθρωπος, ένας λεβέντης και μισός. Όταν έβλεπε ότι κάποιος με ενοχλούσε, πήγαινε κοντά του και τον έδιωχνε», έχει πει ο Σταμάτης Κόκοτας στο «Πρωινό» για τη σχέση που είχε με τον Ωνάση.

Ο Σταμάτης Κόκοτας το 1968 στα «Δειλινά», στο τραπέζι του Αριστοτέλη Ωνάση/ φωτογραφία instagram arislooupasis


Το πάθος με τα αυτοκίνητα και το πανάκριβο δώρο του Ωνάση


Το πάθος του Σταμάτη Κόκοτα για τα γρήγορα αυτοκίνητα. «Μου άρεσε το αυτοκίνητο, η ταχύτητα, έπαιξα όσο ήθελα, τώρα ούτε το καβαλάω», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το 1969 μία εκ των 140 συνολικά Lamborghini Miura S, που κατασκευάστηκαν από το 1968 – 1971 και τη δώρισε στον τραγουδιστή.

O Αριστοτέλης Ωνάσης χάρισε στον αδερφιικό του φίλο μία Lamborghini Miura S

O Αριστοτέλης Ωνάσης χάρισε στον αδερφιικό του φίλο μία Lamborghini Miura S/ φωτογραφία AP

Ο Μεγιστάνας πριν χαρίσει το πολυτελές αυτοκίνητο στον αδερφικό του φίλο ζήτησε να αλλάξει το χρώμα και το κλασσικό πράσινο να γίνει καφέ σκούρο ενώ τοποθετήθηκαν και αλουμινένια πλαίσια στους αεραγωγούς, ιδιαίτερος λεβιές ταχυτήτων, χειρολαβή κεντρικής κονσόλας και το τιμόνι διακοσμήθηκε με λεπτομέρειες αλουμινίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top