Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η πικρία της για τη διαθήκη και η συγγνώμη του Μίκη

«Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό»

Πριν από έναν χρόνο ο ελληνικός λαός «βυθίστηκε» στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη.

Η κόρη του τεράστιου συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ για το περιεχόμενο της διαθήκης και εξέφρασε το παράπονό της για το γεγονός ότι ο πατέρας της δεν της έδωσε δικαιώματα πάνω στο έργο του.

Μίκης Θεοδωράκης - Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης με την κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Φωτογραφία NDP

«Γίνανε πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά, να τα βάζει στην άκρη», ανέφερε αρχικά.

«Αυτά που έγιναν με εμένα και εκείνον μου έκαναν κακό και μου έχει μείνει αυτή η πίκρα. Μου έλεγε συχνά συγγνώμη τον τελευταίο χρόνο. Μετά το πήρα χαμπάρι με τη διαθήκη. Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και μου εξηγούσε αυτό με τη διαθήκη, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα, αλλά μου φτάνουν τα συγγνώμη που μου έλεγε».

Νίκος Κουρής

Νίκος Κουρής

Κέρδισε τη δίκη ο Κουρής - Μπορεί να λέει ότι είναι γιος του Θεοδωράκη

Νέα αγωγή της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Ενώ αναφορικά με τη διαθήκη του αείμνηστου Μίκη, αποκάλυψε «Η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι, αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα, αλλά δε μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του. Έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη. Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό, γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top