Αναστάσιος Ράμμος: Ποτέ δεν ονειρεύτηκα το πρόσωπό μου σε τεράστια αφίσα

«Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι απόφαση μιας στιγμής», είπε στο star.gr

«Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα» αναφέρει ένα από τα γνωστότερα αποφθέγματα του Γάλλου συγγραφέα, Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και ο Αναστάσιος Ράμμος φρόντισε να το ακολουθήσει κατά γράμμα.

Από μικρός κατάλαβε την κλίση του στη μουσική και δεν παρέκκλινε ούτε… χιλιοστό από αυτήν, με αποτέλεσμα η καταξίωση να του χτυπήσει την πόρτα αρκετά γρήγορα.

Ο Αναστάσιος Ράμμος παραχώρησε συνέντευξη στο star.gr

Ο Αναστάσιος Ράμμος θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να κάνει πολλές επιτυχίες.

Ο γνωστός καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στο star.gr έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του, μίλησε για την εμπειρία του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής της εκπομπής Total Black Out, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μαγεία που αισθάνεται όταν είναι on stage.

Θα ήθελα να θυμηθείς και να μοιραστείς μαζί μας τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο της μουσικής και να μας συστήσεις τον καλλιτέχνη Αναστάσιο Ράμμο.

Η αγάπη για τη μουσική υπήρχε πάντα μέσα μου. Ήταν η συντροφιά και η εκτόνωσή μου σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μου, γι’ αυτό και ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτήν από την εφηβεία μου κιόλας. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα ως μέλος μιας μπάντας που είχαμε φτιάξει με φίλους και κάναμε διάφορα lives. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πόσο μαγική και μοναδική είναι η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού και κατάλαβα πως αυτό είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω, χωρίς όμως να έχω συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μου. Το έβλεπα περισσότερο σαν διασκέδαση παρά σαν επάγγελμα.

Ποιο είναι το εντονότερο συναίσθημα που σε κυριεύει όταν βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή;

Πάνω στη σκηνή νιώθω την αδρεναλίνη να ανεβαίνει και με κυριεύει μια “πρωτόγονη” χαρά. Είναι κάτι που ξεφεύγει από το πλαίσιο της εκλογίκευσης, σαν ένα ένστικτο που πηγάζει από μέσα σου και δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αν ισχύει αυτό που λένε για τη μοίρα, η δική μου ήταν σίγουρα να γράφω μουσική και να τραγουδάω.

Ο Αναστάσιος Ράμμος παραχώρησε συνέντευξη στο star.gr

Ξεκίνησες ως tattoo artist, αλλά έχεις κάνει κι άλλες δουλειές όπως στην οικοδομή και στη λαϊκή αγορά. Μίλησέ μου για εκείνο το διάστημα.

Εκείνο το διάστημα για μένα είχε ανεμελιά και μια διαρκή περιέργεια να γνωρίσω περισσότερο την ίδια την ζωή. Όντας ένας άνθρωπος που πάντα θέλει να δοκιμάζεται σε νέες εμπειρίες, οποιαδήποτε ευκαιρία μου παρουσιαζόταν, την άρπαζα από τα μαλλιά. Από τις δουλειές που έχω κάνει στο παρελθόν μόνο κερδισμένος βγήκα καθώς πήρα χρήσιμα μαθήματα ζωής και δημιούργησα δυνατές φιλίες που κρατούν μέχρι σήμερα.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας ενδοοικογενειακής βίας, όπως και το γεγονός ότι δε μιλάς με τον πατέρα σου. Θεωρείς ότι όλοι οι άνθρωποι δε γεννιούνται για να κάνουν οικογένεια;

Πράγματι δε γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι για να κάνουν οικογένεια, απλώς υπάρχουν αυτοί που το γνωρίζουν αλλά το παραβλέπουν κάνοντας οικογένεια κι αυτοί που, πολύ συνειδητά, επιλέγουν να ζήσουν μόνοι τους και είναι ευτυχισμένοι με αυτό. Γενικότερα πιστεύω πως οτιδήποτε κάνουμε και είναι κόντρα στα θέλω μας, μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να φέρει σε εμάς ή και στους γύρω μας.

Αυτό το γεγονός σε έχει κάνει να σκέφτεσαι διπλά το ενδεχόμενο να κάνεις δική σου οικογένεια;

Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι απόφαση μιας στιγμής. Ανεξαρτήτως προσωπικών βιωμάτων, θα το σκεφτόμουν καλά πριν το κάνω και θα προχωρούσα σε αυτό μόνο αν ένιωθα έτοιμος μέσα μου και είχα βρει τη γυναίκα με την οποία θα ήθελα να δημιουργήσουμε αυτόν το μοναδικό δεσμό.

Αναστάσιος Ράμμος: Ερωτευμένος ο τραγουδιστής

Ο Αναστάσιος Ράμμος παραχώρησε συνέντευξη στο star.gr

Βάλε μου σε μια σειρά τα παρακάτω: Έρωτας, οικογένεια, φίλοι, καριέρα. Πώς αιτιολογείς την επιλογή σου;

Η οικογένεια και οι φίλοι για μένα είναι έννοιες ταυτόσημες και πάντα βρίσκονται στην κορυφή της ζωής μου. Ό,τι κι αν ζήσεις, μεγάλο ή μικρό, στο τέλος της ημέρας θέλεις να το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Δεύτερη βάζω την καριέρα αλλά όχι με την έννοια της φιλοδοξίας. Ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα το όνομά μου και το πρόσωπό μου σε μια τεράστια αφίσα. Καριέρα για μένα είναι να τραγουδάω και να γράφω μουσική και αυτή να βρίσκει ανθρώπους που ταυτίζονται μαζί της και την αγκαλιάζουν. Έπειτα βάζω τον έρωτα, που τον θεωρώ όμως εξίσου σημαντικό γιατί είναι από εκείνα τα συναισθήματα που σε κινητοποιούν να κάνεις όμορφα πράγματα.

Έχεις κάνει κάτι ακραίο για έναν έρωτα;

Ακραίο για εμένα ναι αλλά ίσως όχι για εσένα. Ποιος ορίζει το ακραίο;

Επιστρέφοντας στα επαγγελματικά.  Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το πρώτο σου ολοκληρωμένο album «20 Γραμμάρια Και Ένα». Μίλησέ μου γι’ αυτό.

Το “20 γραμμάρια και ένα” που κυκλοφορεί από την Panik Records είναι το πρώτο μου ολοκληρωμένο άλμπουμ και περιέχει 10 τραγούδια, από τα οποία τα 5 είναι κυκλοφορημένα μου singles ενώ τα άλλα 5 είναι νέα. Φυσικά, πάντα έχω στο πλευρό μου την ομάδα μου, τους Arcade, με τους οποίους γράψαμε το άλμπουμ και ήδη λαμβάνουμε πολύ όμορφα σχόλια και αγάπη από τον κόσμο.  

Υπάρχει κάποια αληθινή ιστορία πίσω από κάποιο τραγούδι του album; Αν ναι, μοιράσου τη μαζί μας...

Τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ είναι εμπνευσμένα από κάποιο βίωμα είτε δικό μου είτε άλλου μέλους των Arcade, όμως κανένα δεν αποτελεί περιγραφή συγκεκριμένου γεγονότος. Αρχίζουμε εμπνεόμενοι από κάτι και στην πορεία το εξελίσσουμε.

Ο Αναστάσιος Ράμμος κάνει την πιο μεγάλη... «Αλητεία»!

Εκτός από τραγουδιστής, είσαι και δημιουργός. Από που αντλείς έμπνευση;

Από παντού. Από μια λέξη, ένα χρώμα, ένα συναίσθημα ή ένα βίωμα. Κάποιες φορές που μαζευόμαστε με φίλους, τους βάζω να μου πουν μια λέξη ή φράση κι εγώ με την κιθάρα μου φτιάχνω τραγούδια στα πρόχειρα!

Έχεις συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως  Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Πάνος Κιάμος, Νίκος Οικονομόπουλος. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και με ποιον/α θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Αν αναφερθώ ονομαστικά είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, θα αδικήσω κάποιον. Πάντα κάτι κερδίζεις από μια συνεργασία και θεωρώ τον εαυτό μου ήδη αρκετά εφοδιασμένο από όμορφες εμπειρίες με αξιόλογους επαγγελματίες. Γενικότερα, πάντα θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το τραγούδι.

Ο Αναστάσιος Ράμμος παραχώρησε συνέντευξη στο star.gr

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν σε είδαμε και σε ρόλο παρουσιαστή, στο «Total BlackOut». Πως αποτιμάς αυτή την εμπειρία;

Ένα υπέροχο ταξίδι με άφθονο γέλιο και πολύ... σκοτάδι! Στην αρχή ένιωθα λίγο έξω από τα νερά μου όμως τελικά το χάρηκα πολύ και κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο διαφορετικό από το τραγούδι, καθώς και τα δύο προσφέρουν ψυχαγωγία στον κόσμο. Φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Alpha, την εταιρεία παραγωγής αλλά και την εταιρεία μου, την Panik Records, που στάθηκαν στο πλευρό μου και με στήριξαν με κάθε τρόπο.

Θα έκανες ξανά κάτι τηλεόπτικο; Κι αν ναι, τι θα ήθελες να είναι αυτό;

Δε θα απέκλεια να κάνω ξανά κάτι τηλεοπτικό εφόσον η πρώτη μου εμπειρία μου έχει αφήσει γλυκιά γεύση. Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο όμως σαν τηλεθεατής παρακολουθώ τα προγράμματα που αφορούν στη μουσική καθώς και τις ταξιδιωτικές εκπομπές, οπότε ίσως να δοκίμαζα κάτι τέτοιο.

Τι άλλο ετοιμάζει ο Αναστάσιος Ράμμος επαγγελματικά;  

Πολλά live εντός και εκτός Ελλάδας. Ξεκινάμε καλοκαιρινή περιοδεία με την Πάολα και την Χριστίνα Σάλτη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την σύμπραξη. Επίσης, τις Πέμπτες θα με βρίσκετε στο Bogart στον Άλιμο όπου έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα και σας περιμένουμε όλους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top