Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής

Ήταν για περισσότερο από 40 χρόνια στα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

κερί

Σε πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση πως ο Νίκος Αϊβαλής έφυγε από τη ζωή. 

νικος αιβαλης

Φωτογραφία parallaximag.gr

Ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός κοσμούσε για περισσότερο από 40 χρόνια τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η ανακοίνωση του Δευτέρου προγράμματος:

«Η οικογένεια της ΕΡΤ και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι και φίλοι του στο Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο ο Νίκος Αϊβαλής υπηρέτησε με μεγάλη αγάπη επί 4 δεκαετίες, είμαστε συντετριμμένοι από τη αιφνιδιαστική απώλεια του. Του πάντα χαμογελαστού, ευγενικού και φυσικά «διακριτικού» Νίκου, η εκπομπή του οποίου ‘’Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου’’ θα έκλεινε του χρόνου 40 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά. Όλες οι εκπομπές του Δεύτερου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου μας».

  • Ο Νίκος Αϊβαλής γεννήθηκε στην Αθήνα. 
  • Σπούδασε Θέατρο στις Δραματικές Σχολές «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν», στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία.
  • Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Μίνω Βολανάκη και ως ηθοποιός έπαιξε στο Θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. 
  • Τελευταία του παρουσία στο σινεμά, η συμμετοχή του στο «λπ», μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος το 2017. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς επιμελήθηκε και συμμετείχε τον κύκλο παιδικών παραστάσεων «Ασπρο χιόνι, μαύρο χιόνι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
  • Επί σκηνής τελευταία φορά είδαμε τον Νίκο Αϊβαλή στον μονόλογο του Ζαν Ζενέ «Ο Σκοινοβάτης» που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος την περίοδο 2019-2020. 
  • Όσον αφορά στη δισκογραφία, συμμετέχει στους δίσκους «Μάσκες Ηλίου» της Λένας Πλάτωνος και «Το νησί των λωτοφάγων» του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά.
  • Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν, είναι και θα είναι για πάντα το ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Νίκος Αϊβαλής ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. «Παιδί – μαθητής» της Σοφίας Μιχαλίτση ξεκίνησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα με την εκπομπή «Οι Κυρίες της τζαζ». Το 1983 ακολούθησε η εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου», μια εκπομπή που υπήρχε μέχρι σήμερα.
     
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top