Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Έτσι πήρα την απόφαση και κατήγγειλα τον ηθοποιό»

«Οι ανείπωτες πράξεις συγκεκριμένων ανθρώπων δε χαρακτηρίζουν τον χώρο»

Οι καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη από τις τρεις συναδέλφους του - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star (8/2)

Πριν από λίγους μήνες ο χώρος του ελληνικού θεάτρου τραντάχτηκε από το σκάνδαλο των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Το ελληνικό #metoo γιγαντώθηκε και αρκετές Ελληνίδες ηθοποιοί ξεπέρασαν τον φόβο που βίωναν αρκετά χρόνια κι αποκάλυψαν τη σκοτεινή πλευρά του θεάτρου. 

Αναστασοπούλου: «Πάνε να καλύψουν τα τέρατα και να αποπροσανατολίσουν»

Μία από αυτές και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση κι ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Πηνελόπη Ανστασοπούλου

Η Πηνελόπη Ανστασοπούλου

Η ηθοποιός μιλώντας στη Real News εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Όπως είπε, μετά την αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για την λεκτική και σωματική βία που έζησε όταν συνεργαζόταν από τον Γιώργο Κιμούλη, ένιωσε την ηθική υποχρέωση να μοιραστεί τη δική της ιστορία. 

Αναστασοπούλου: «Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν μιλήσουν όλοι, συνεχίζουμε.»

«Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι. Δε μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί. Ήταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να βίωναν κάτι αντίστοιχο», είπε η ηθοποιός.

Οι ανατριχιαστικές καταγγελίες Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως οι ανείπωτες πράξεις συγκεκριμένων ανθρώπων δε χαρακτηρίζουν τον χώρο του θεάτρου. Όπως είπε υπάρχουν εξαιρετικοί σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί που σέβονται τον συνάνθρωπο. 

Αναστασοπούλου σύζυγος

Με τον σύζυγό της Φώτη Μπερνάρντο

«Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον δικό μας χώρο, συμβαίνει παντού. Βρέθηκαν κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας κάποιοι άνθρωποι που είναι γνωστοί και ενδεχομένως πολύ συμπαθείς, γιατί έχουν υπάρξει εξαιρετικοί ηθοποιοί. Ήταν σοκαριστικό για τον κόσμο. Το αντιλαμβάνομαι. Παρ΄ όλα αυτά, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, γιατί όταν βγήκαμε εμείς μπροστά να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, δε γνωρίζαμε όλο αυτό το σκοτάδι που υπήρχε από πίσω», σημείωσε.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Έχω υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία

Από εδώ και στο εξής περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να θεσπιστούν κάποιοι κανόνες για το πώς θα γίνονται οι οντισιόν και πώς θα λειτουργεί το θέατρο. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top