Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο σύμμαχος της Νταϊάνα στο διαζύγιο με τον Κάρολο

Η τρυφερή σχέση και η κρυφή αλληλογραφία του με την πριγκίπισσα

Στιγμιότυπα από τις δημόσιες εμφανίσεις του πρίγκιπα Φίλιππου

Όλο και πληθαίνουν τα αφιερώματα για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στο σπίτι του στο Κάστρο του Windsor έχοντας στο πλευρό του τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρίγκιπας Φίλιππος: «Έσβησε αυτός που έκανε τη Λίλιμπετ να γελά» 

Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν ένα από τα μέλη της βασλικής οικογένειας που ήταν αγαπητό σε όλους. Μπορεί να ήταν η δύναμη και το στήριγμα της βασίλισσας Ελισάβετ όλα αυτά τα χρόνια, όπως η ίδια έχει πει χαρακτηριστικά, όμως ήταν και ένας από τους συμμάχους - φίλους της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι ελληνικές του ρίζες από την Κέρκυρα

O πρίγκιπας Φίλιππος και η «Lady Di», η οποία έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο, είχαν μία τρυφερή σχέση.

Ο κόσμος γοητεύτηκε από τη ζεστασιά της νεαρής πριγκίπισσας, αλλά και ο πρίγκιπας Φίλιππος φάνηκε να βρήκε έναν συγγενή του στο πρόσωπό της και προσπαθούσε να τη βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή.

Πρίγκιπας Harry: Επέστρεψε στην Αγγλία για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Πρίγκιπας William: Αποχαιρέτησε τον παππού του με μία τρυφερή φωτογραφία

«Όταν η Νταϊάνα βρήκε δυσκολίες προσαρμογής στους κανόνες της βασιλικής οικογένεια, ο Φίλιππος ήταν εκείνος που τη βοήθησε», αναφέρει  η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward στο νέο της βιβλίο «Prince Philip Revealed».


Η κρυφή αλληλογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου με την Diana

Ο γάμος του Κάρολου και της Νταϊάνα πέρασε διάφορες κρίσεις και τελικά οι δυο τους οδηγήθηκαν στο διαζύγιο. Σύμφωνα  με το βιβλίο: «Diana: Her True Story» του Andrew Morton, που κυκλοφόρησε το 1992, ο πρίγκιπας Φίλιππος προσπάθησε να τους πείσει να μη χωρίσουν και να σκεφτούν τα παιδιά τους, τη μοναρχία, αλλά και όσα θα επακολουθούσαν.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η κηδεία του θα «γιατρέψει» τη βασιλική οικογένεια;

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Diana

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Diana/ Φωτογραφία AP

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αλληλογραφούσε κρυφά με την Νταϊάνα και σύμφωνα με την Ingrid Seward σε μία από τις επιστολές του ανέφερε: «O Κάρολος ήταν ανόητος που διακινδύνευσε τα πάντα για την Καμίλα. Ποτέ δεν είχαμε σκεφθεί ότι μπορεί να σε άφηνε για εκείνη. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας».

Πρίγκιπας Harry: «Ο θάνατος της μητέρας μου μού άφησε ένα τεράστιο κενό!»

«Πρέπει να κοιτάξεις βαθιά στην καρδιά σου και να δεις αν μπορείς να ισχυρισθείς ότι η δική σου συμπεριφορά δεν ευθύνεται για τη διάλυση του γάμου σας και τον εξωσυζυγικό δεσμό Καρόλου – Καμίλας. Δεν εγκρίνουμε την ύπαρξη εραστών για κανέναν από τους δύο σας» έγραφε σε μία άλλη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο  πρίγκιπας Φίλιππος υπέγραφε τις επιστολές ως «Pa», δηλαδή, πατέρας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο τρυφερή ήταν η σχέση τους.

Το πορτραίτο της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Αυτή η ξεχωριστή σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την Νταϊάνα φαίνεται ότι στάθηκε αφορμή για έναν καλλιτέχνη, ο οποίος  ζωγράφισε ένα  πορτραίτο, όπου η Νταϊάνα είναι αγκαζέ με τον Φίλιππο και τον καλωσορίζει στον παράδεισο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royals (@royals_466)


Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top