Γιώργος Κιμούλης: Οι έξι γυναίκες που τον κατηγορούν για ψυχολογική βία

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Κιμούλης στις Ειδήσεις του Mega

Έξι γυναίκες κατήγγειλαν τον Γιώργο Κιμούλη για βίαιη συμπεριφορά εν ώρα εργασίας. Την αυλαία των καταγγελιών άνοιξε η Ζέτα Δούκα και ακολούθησαν οι ηθοποιοί Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κατερίνα Γερονικολού, και η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Οι δημόσιες εξομολογήσεις τους προκάλεσαν κύμα συμπαράστασης.

Ζέτα Δούκα

Toν ασκό του Αιόλου άνοιξε το πρωί της Τρίτης η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα, καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega. Με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία, με δάκρυα στα μάτια, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν υπέστη ψυχολογική και λεκτική βία από πολύ γνωστό άνθρωπο του θεάτρου. Αμέσως μετά, είπε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Κιμούλη την περίοδο που έπαιζαν στην παράσταση «Closer», στο Θέατρο Αθηνών.

Κιμούλης για Δούκα: «Δεν είναι ένα κοριτσάκι... έλα σε παρακαλώ!»

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως, και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός. Συνάντησα μία απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…», δήλωσε αρχικά.

«Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι». Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγαν μέλη του θιάσου στο σπίτι μου», συμπλήρωσε.

Μάνος Ψιστάκης για Κιμούλη: «Δάσκαλε, κατάφερες και με χαράκωσες βαθιά»

«Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», αποκάλυψε η ταλαντούχα ηθοποιός σοκάροντας με τα λεγόμενά της.

Ζέτα Δούκα-Γιώργος Κιμούλης στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Closer» όπου συνεργάστηκαν το 2008 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Δεν μπορώ να μιλήσω… Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια», είπε μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ζέτα Δούκα: Η πρώτη δήλωση μετά τις καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη

Φαίη Ξυλά

H Φαίη Ξυλά αποκάλυψε ότι η συνεργασία της με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ήταν η χειρότερη που είχε ποτέ. «Ήταν η χειρότερη συνεργασία της ζωής μου. Συνάντησα έναν ανεκδιήγητο άνθρωπο απέναντί μου και σαν επαγγελματία και σαν συμπεριφορά σε όλα. Δεν ήθελα να έχω καμία επαφή και ούτε θέλω να ξαναδουλέψω με αυτόν τον άνθρωπο!» δήλωσε η Φαίη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ευδοκία Ρουμελιώτη

Έχοντας ήδη αναφερθεί στο παρελθόν στην κακή της συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, η Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» για την τραυματική εμπειρία που είχε το 2008, όταν συνεργάστηκαν στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα». 

«Σε αυτόν τον χώρο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Δεν μπορεί να βγαίνει να λέει ο κύριος Κιμούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι αυτή τη στιγμή θυμηθήκαμε και η Ζέτα και εγώ και όλοι όσοι μιλήσουν γι αυτά, ότι τώρα θυμηθήκαμε την συμπεριφορά το, πατώντας πάνω στην κορυφαία πράξη κατά την άποψη μου που έκανε η Μπεκατώρου. Πάντα τα λέγαμε αυτά, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας. Όλοι ξέρουμε μέσα στον χώρο, δυστυχώς, για τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου», είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην δική της εμπειρία, όταν συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ψυχολογικής κακοποίησης από εκείνο. Κρυβόταν στην τουαλέτα, όπως χαρακτηριστικά λέει, με τον φόβο να μην έρθει σε επαφή μαζί του.  

Χάρης Ρώμας: Γνώριζα το περιστατικό της Ζέτας Δούκα με τον Γιώργο Κιμούλη

«Φυσικά έχω προσωπική εμπειρία αλλιώς δε θα έβγαινα μιλήσω. Ήταν γενναία πράξη αυτό που έκανε η Ζέτα Δούκα. Ο Γιώργος Κιμούλης βγήκε χθες και είπε πως η Ζέτα τότε ήταν μια φτασμένη ηθοποιός, εγώ δεν ήμουν μια φτασμένη ηθοποιός, ήμουν ένα κορίτσι 25 χρόνων, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή τη δύναμη στο χώρο που θα μπορούσα να μιλήσω. Φοβόμουν. Πιστεύω ότι αν έβγαινα να μιλήσω και τα έβαζα με τον Γιώργο Κιμούλη και να έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Εγώ ζούσα από αυτή τη δουλειά τότε, έβγαζα τα χρήματά μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά. Παιδιά είναι από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Μετά από την συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα σοβαρό πρόβλημα με τις φωνητικές μου χορδές» εξομολογήθηκε η Ευδοκία Ρουμελιώτη. 

«Ας μου κάνει μήνυση» είπε, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις. «Έκανα καθημερινά ενέσεις κορτιζόνης για να μπορώ να παίξω στην παράσταση. Με κακοποίησε ψυχολογικά ο Γιώργος Κιμούλης. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου κι εκείνος ερχόταν από πίσω που και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που άκουγα στον εαυτό μου. Μίλησα από την πρώτη στιγμή με το που τελείωσα αυτή τη συνεργασία. Πήγα να προστατέψω τους ανθρώπους στον χώρο μου. Τον ρώτησα γιατί τα κάνει όλα αυτά ενώ εκείνος με είχε επιλέξει. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο. Στο διάλειμμα από τον φόβο μου κρυβόμουν στην τουαλέτα. Δε με ενδιαφέρει αν μου κάνει μήνυση ο Γιώργος Κιμούλη. Να κάνει ότι θέλει, ας με πάει στα δικαστήρια. Είναι αλήθεια όλα αυτά», ανέφερε φανερά συγχυσμένη η ηθοποιός. 

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram περιέγραψε τη συμπεριφορά που είχε απέναντί της ο Γιώργος Κιμούλης στις πρόβες, αποκαλύπτοντας ότι είχε αναγκαστεί να πάρει μέχρι και χάπια για να μπορέσει να αντέξει την πίεση.

«Θέλω να πω κι εγώ ένα δυνατό φτάνει πια, μετά το θαρραλέο βήμα που έκανε η Ζέτα!
Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα).

Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δε φοβάμαι να το εκφράσω, γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει από την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή. #nowisourtime» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Γιώργος Κιμούλης: Κατέθεσε μήνυση στη Ζέτα Δούκα

Κατερίνα Γερονικολού

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ό,τι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας. Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης».

Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Φωτογραφία NDP Photo Agency

Κατερίνα Παπουτσάκη

«Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα και είχα ένα θέμα στο στομάχι» δήλωσε η  Κατερίνα Παπουτσάκηστην ιστοσελίδα Lady Like.

Η αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη

Τη δική του θέση στο γεγονός, θέλησε να πάρει ο Γιώργος Κιμούλης. Ο γνωστός ηθοποιός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου» και πρόσθεσε ότι δεν κλώτσησε τη Ζέτα Δούκα.

Ο Γιώργος Κιμούλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν το άκουσα για πρώτη φορά η αλήθεια είναι πως στεναχωρήθηκα. Τώρα, όμως, δεν έχω μόνο στεναχωρεθεί αλλά έχω θυμώσει πάρα πολύ. Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση και δεν πρόκειται να την πάρω πίσω ακόμα και αν τα πάρει πίσω. Το ότι κλώτσησα δεν ισχύει ούτε για αστείο».

«Υπάρχουν φωτογραφίες από την κοπή της πίτας όπου είμαστε όλοι μια χαρά έναν μήνα μετά από την επέτειο του Γρηγορόπουλου. Κανένας εκ των συναδέλφων δεν ήταν νέος συνάδελφος που να φοβάται τον κακό θιασάρχη ότι θα του κάνει κακό. Μιλάμε για μια υποτιθέμενη εργατική εργασία που θα μπορούσε να λυθεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Αυτό όμως είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα.

 

 

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top