Ελένη Κρίτα: «Η απώλεια του Μίμη Χρυσομάλλη και οι έρωτες που τη σημάδεψαν»

Η ηθοποιός μιλάει στο star.gr για τη ζωή της, το θέατρο και το «Παρά Πέντε»

Η Ελένη Κρίτα αποτελεί αγαπημένη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, όμως το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega «Παρά Πέντε».

Το star.gr και ο Βαγγέλης Καράλης τη συνάντησαν στο φιλόξενο σπίτι της, όπου μας διηγήθηκε ιστορίες από τη ζωή της. 

Ο δρόμος δεν ήταν «στρωμένος με ροδοπέταλα» για εκείνη. Σε μικρή ηλικία βίωσε τον θάνατο του πατέρα της και μετέπειτα του συζύγου της, ενώ το 2004 έχασε και τον Μίμη Χρυσομάλλη. Οι δύο τους ήταν μαζί 18 χρόνια και η σχέση τους ήταν καρμική.

Όσο για την υποκριτική; Και εκεί υπήρξαν δυσκολίες, καθώς οι γονείς της είχαν άλλα όνειρα για την κόρη τους. «Ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί. Στην αρχή έκρυψα από τους γονείς μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Ήμουν από μια αστική οικογένεια και η μητέρα μου ήταν αντίθετη. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν δέκα ετών και δεν πρόλαβε να με δει ως ηθοποιό. Η μητέρα μου το αποδέχτηκε όταν με είδε σε σειρές στην τηλεόραση» δήλωσε. 

Η Ελένη Κρίτα με την εγγονή της, Φλώρα

Έμαθε να ζει με την απώλεια 

Η Έλενα Κρίτα συγκινημένη εξομολογείται πώς βίωσε τις απώλειες τόσο του πατέρα της όσο και του συζύγου της Γιώργου Εμιρζά, που απέκτησαν μαζί και έναν γιο, αλλά και του επί 18 χρόνια συντρόφου της και γνωστού ηθοποιού Μίμη Χρυσομάλλη: «Η ζωή σε μαθαίνει να συμβιβάζεσαι με την απώλεια και να συνεχίζεις. Έμαθα να ζω με την απώλεια του πατέρα μου, του πρώην συζύγου μου και της σχέσης ζωής που είχα με τον Μίμη Χρυσομάλλη. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι κάπου βρίσκονται και είναι κοντά μας. Τους ακούω πολλές φορές τι θα μου έλεγαν σε κάθε περίπτωση, παρ’ όλο που δεν τους βλέπω» είπε συγκινημένη. 

Ο ηθοποιός Μίμης Χρυσομάλλης 

Σήμερα άραγε είναι ερωτευμένη; Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή της; «Είχα τουλάχιστον δύο μεγάλους έρωτες στην ζωή μου, ήμουν τυχερή σε αυτόν τον τομέα. Τώρα δεν υπάρχει ο έρωτας στη ζωή μου, είμαι μόνη μου. Είναι επιλογή μου, διότι δε θα ήθελα να συμβιβαστώ σε αυτήν την ηλικία. Εάν είναι να έρθει κάποια συντροφική σχέση ΟΚ, αλλά στην ηλικία μου δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Όσο μεγαλώνει κανείς γίνεται πιο δύσκολος και επιλεκτικός στην γοητεία των άλλων» εξήγησε. 

Η «Μαριλένα» του Παρά Πέντε 

Η συμμετοχή της στο «Παρά Πέντε» ήταν καταλυτική για την καριέρα της. Η «Μαριλένα» αγαπήθηκε από το κοινό, όπως και η Έλενα. «Μέσα από την σειρά με γνώρισε ο κόσμος περισσότερο και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια δεύτερη καριέρα. Μια καριέρα πιο εξωστρεφή και γνωστή στο ευρύ κοινό, απ’ όσα είχα κάνει μέχρι τότε. Στο θέατρο όσο πετυχημένη και εάν είναι μια παράσταση, λίγοι σε βλέπουν σε σχέση με την τηλεόραση» παραδέχτηκε η ηθοποιός, μιλώντας στο star.gr 

Θέατρο μέσω livestreaming 

H Έλενα Κρίτα πρωταγωνιστεί στην πετυχημένη παράσταση «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», η οποία κόπηκε βίαια λόγω τoυ lockdown. Οι θεατές, όμως, μπορούν να την παρακολουθουν μέσω livestreaming. «Ξεκινήσαμε με πολύ διάθεση τέλος Αυγούστου με την ελπίδα, ότι έστω με αυτό το 30% των θεατών θα μπορούσαμε να παίξουμε. Μέσα μόλις σε λίγες παραστάσεις ήμασταν sold out. Ο κόσμος είχε πολύ ανάγκη να ξαναπάει στο θέατρο. Τώρα λόγω των μέτρων παίζουμε διαδικτυακά και αναμένουμε να ανέβουμε ξανά στο θεατρικό σανίδι, όταν τελειώσουν όλα αυτά» ανέφερε.

Η Ελένη Κρίτα στη σκηνή του θεάτρου 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Κάμερα - Μοντάζ: Άμπερ Ντόκου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top