Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

Κηδεύεται την Πέμπτη 3/12 στο Μάτι Αττικής.

κερί

Ακόμα μία σπουδαία ηθοποιός της Ελλάδας έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τη Δάφνη Σκούρα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 χρόνων και κηδεύεται αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, στο Μάτι Αττικής.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με μία ανάρτηση στο Facebook.

Δάφνη Σκούρα πέθανε έφυγε από τη ζωή σπουδαια ηθοποιός αγωνίστρια ΚΚΕ

«Έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο παλαίμαχες ηθοποιούς μας η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας η ΔΑΦΝΗ ΣΚΟΥΡΑ, γεννημένη το 1928. Με σημαντική πορεία στο θέατρο και τον πρώτο κινηματογράφο... Η εξόδια ακολουθία θα γίνει στο Μάτι Αττικής... Καλό ταξίδι...Υποκλινόμαστε με σεβασμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Δάφνη Σκούρα

Η Δάφνη Σκούρα είχε γεννηθεί στις 15 Νοεμβρίου 1928, από πατέρα με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα και Μικρασιάτισσα μητέρα. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη και αργότερα στο Εθνικό Θέατρο. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς όπως τον Νίκο Χατζίσκο, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Λυκούργο Καλλέργη, τον Μάνο Κατράκη κ.ά.

Επίσης, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η Δάφνη Σκούρα υπήρξε παντρεμένη με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον δικηγόρο Ευάγγελο Μαχαίρα και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, ενώ ήταν και μέλος της «Νεολαίας Λαμπράκη». Ακόμη, συμμετείχε ενεργά στο φιλειρηνικό κίνημα.

Το ΚΚΕ αποχαιρέτησε με σεβασμό τη λαϊκή αγωνίστρια και σπουδαία ηθοποιό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top