Πέθανε ηθοποιός από τις «8 λέξεις»-Συγκινητικό το αντίο του Ανδρέα Γεωργίου

Η Έλλη Κυριακίδου έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια

Πέθανε η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, την οποία βλέπαμε πέρσι να υποδύεται τη «γιαγιά» του Ανδρέα Γεωργίου στην τηλεοπτική σειρά «8 λέξεις». 

Έλλη Κυριακίδου - Ανδρέας Γεωργίου

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή το κυπριακό site «sigma live» αλλά και ο Κωνσταντίνoς Οδυσσέως μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook. H ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί της και στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», αποχαιρέτησε την τηλεοπτική του γιαγιά την οποία υπεραγαπούσε με ένα συγκινητικό βίντεο όπου εκείνος της μιλάει, της τραγουδάει, θέλοντας να την κρατήσει στη ζωή!

«Αυτή η ψυχούλα σήμερα έφυγε… άφησε πίσω της πολλή αγάπη… τόση πολλή που θα την έχουμε γύρω μας για πάντα… Έλλη μου σε ευχαριστώ για όλες αυτές τις στιγμές που με κοίταζες στα μάτια και γαλήνευες την ψυχή μου. Θα σιγοτραγουδάω για πάντα το τραγούδι μας… «Σ αγαπώ και μ’ αρέσει η ζωή γιατί εσένα αγαπώ», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Ποια ήταν η Έλλη Κυριακίδου

Η Έλλη Κυριακίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Στα 15 της παντρεύτηκε και ένα χρόνο μετά γίνεται για πρώτη φορά μητέρα. Απέκτησε τέσσερα κορίτσια. Είχε πάθος με το θέατρο και ο γνωστός ηθοποιός και δάσκαλος Αδαμάντιος Λεμός παροτρύνει τον σύζυγο της να την αφήσει να βγει στο Θέατρο ενώ εκείνος αρχικά αρνείται. Το 1952 παίρνει την απόφαση να βει στο Θέατρο παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. Με τη Κυπριακή Σκηνή και το Πειρασμό του Ξενόπουλου παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Τρία χρόνια αργότερα της γίνεται πρόταση από το Κυπριακό Θέατρο να παίξει στο έργο “Βαθιές είναι οι ρίζες μας” με τον Ανδρέα Μούστρα και ένα χρόνο μετά μεταναστεύει στο Κογκό. Πήγε με το σύζυγος της με σκοπό να δουλέψουν. Επιστρέφει το 1960 χωρίς να αφήνει το πάθος της και μέχρι το 1962 που ιδρύθηκε ο ΟΘΑΚ συνεργάστηκε με τους “Ενωμένους Καλλιτέχνες” και το Κυπριακό Θέατρο. Από εκεί άρχισε μια θεατρική πορεία που κράτησε 57 χρόνια στο σανίδι μέχρι το 2009 που αποχαιρετά το θεατρικό κοινό με το έργο “Περσόνα” του Μπέργκμαν που η ίδια επέλεξε. 

Η Έλλη Κυριακίδου φοίτησε στην Ιδιωτική Σχολή Λεμεσού Μέσης Εκπαίδευσης (6ο Γυμνάσιο Λεμεσού) και στη Δραματική Σχολή Στανισλάβσκι. Συνεργάστηκε με το ΡΙΚ σε ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές όπως και με την ΕΡΤ και τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση. Έπαιξε σε επιθεωρήσεις, κωμωδίες, οπερέτες, δράματα και τραγωδίες. Έλαβε μέρος σε έργα κλασσικών συγγραφέων και νεότερων καθώς και Κυπρίων.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top