Δήμος Αναστασιάδης: Το νέο τραγούδι, οι εμφανίσεις & ο γιος του με τη Θεωνά

«Την εμπειρία της γέννησης του γιου μου την κουβαλάω πλέον στο DNA μου»

Πάντα δραστήριος και καλλιτεχνικά ανήσυχος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ο Δήμος Αναστασιάδης μετρά δέκα χρόνια πορείας στην ελληνική μουσική και δε σταματά να μας εκπλήσσει.

Λίγο μετά την κυκλοφορία της νέας του επιτυχίας «Μη Χανόμαστε», μιλά στο star.gr για τα επαγγελματικά του βήματα εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Τζένη Θεωνά, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε τη ζωή του η πατρότητα.

Δήμος Αναστασιάδης

Δήμο, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από την Panik Records, το video clip για την επιτυχία «Μη Χανόμαστε», το οποίο έχει αγαπηθεί πολύ. Μίλησέ μου για το τραγούδι και τα γυρίσματα του video.

Είμαι πολύ χαρούμενος που αγαπήθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι. Είναι το δεύτερο τραγούδι που κάνω μαζί με την Ελένη Γιαννατσούλια και τελικά αυτή η συνεργασία φαίνεται ότι έχει ανταπόκριση. Ξεκινήσαμε αρχικά να γράφουμε ένα ερωτικό τραγούδι που όμως εν τέλει απηχεί και την δυσκολία αυτού που ζούμε λόγω της πανδημίας, σε αυτή την εποχή «των αποστάσεων». Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να γυρίσουμε ένα βίντεο το οποίο θα δείχνει την δυσκολία και την απόγνωση της απόστασης. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Γιώργος Μπενιουδάκης και τα γυρίσματα έγιναν Αθήνα και Λονδίνο.

 Εκτός από τραγουδιστής, είσαι και δημιουργός. Από που αντλείς έμπνευση;

Βρίσκω έμπνευση στο κάθε τι. Στα βιώματα και στις εμπειρίες μου, αλλά και στα ίδια τα τραγούδια. Η διαδικασία της σύνθεσης πολλές φορές ανατροφοδοτείται. Η ίδια η μελωδία που δημιουργείς ξυπνάει κάτι μέσα σου που σε εμπνέει εκ νέου.

 Από τα τραγούδια που έχεις γράψει για άλλους συναδέλφους σου, υπάρχει κάποιο που τελικά θα ήθελες να έχεις πει εσύ;

Πολλά! Όμως κάθε τραγούδι κάνει το ταξίδι του. Μιας και πρόσφατα έγινα πατέρας θα κάνω έναν παραλληλισμό. Τα τραγούδια είναι σαν τα παιδιά. Δεν πρέπει να φερόμαστε εγωιστικά. Πρέπει να τα αφήνουμε να φύγουν. Τα τραγούδια είναι δικά μας όταν τα γράφουμε. Όταν κάνουν όμως την δική τους οικογένεια παύουν να μας ανήκουν. Απλά να μην ξεχνάμε και τους γονείς ε;

Δήμος Αναστασιάδης

Υπάρχει κάποια αληθινή ιστορία πίσω από όλα τα τραγούδια που έχεις γράψει; Κι αν ναι, ποια είναι αυτή;

Όλα τα τραγούδια είναι μια αληθινή ιστορία. Δεν είναι μόνο ο στίχος που λέει μια ιστορία. Είναι η ενορχήστρωση, ο τρόπος που ερμηνεύει ο τραγουδιστής και οι μουσικοί. Κάθε στοιχείο ενός τραγουδιού μεταφέρει μία αλήθεια και όλα μαζί συνθέτουν ένα σύμπαν ολόκληρο. Για παράδειγμα , σήμερα ακούμε ένα τραγούδι του ‘50 και κατευθείαν μαθαίνουμε μια  ολόκληρη γενιά.

 Ποια είναι η γνώμη σου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου;

Στην περίπτωση του COVID 19, τόσο η κυβέρνηση, όσο και όλοι εμείς, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.  Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και πολύ προσεκτικοί διότι παίρνονται μέτρα που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στον πολιτισμό και δη στον κλάδο μας. Με το νέο κλείσιμο των συναυλιακών χώρων υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δε θα καταφέρουν να εργαστούν χωρίς καμία μέριμνα γι' αυτούς από την κυβέρνηση και η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι εν τέλει ο κλάδος μας δεν είναι τόσο σημαντικός ή απαραίτητος. Πρέπει σύντομα να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του πολιτισμού.

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας. Παρότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, εσύ έχεις κάποια σχέδια για εμφανίσεις;

Προσωπικά κάνω σχέδια και προετοιμάζομαι για τις εμφανίσεις μου. Όμως, δυστυχώς, το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν οι χειμερινοί χώροι πολιτισμού δεν είναι ακόμα γνωστό. Κόντρα σε κάθε μεγάλη πρόκληση, όπως αυτή που ζούμε, προσπαθώ να είμαι δυνατός και ενεργός. Η μουσική είναι μια φλόγα που καίει πάντα μέσα μου όμως η αβεβαιότητα για όλους μας είναι μεγάλη.

Δήμος Αναστασιάδης

Η ευτυχία που βιώνεις σε προσωπικό επίπεδο αντικατοπτρίζεται στα επαγγελματικά σου;

Την εμπειρία της γέννησης του γιου μου την κουβαλάω πλέον στο DNA μου κι έτσι γνωρίζω ότι υπάρχει και μέσα στο DNA της δουλειάς μου. Ακόμα και όταν δε φαίνεται.

Είσαι πλέον μπαμπάς. Πόσο και πώς άλλαξε τη ζωή σου ο ερχομός του παιδιού;

Σαρωτικά! Έχει κυρίως τελειώσει οριστικά μία εποχή ας την πούμε προσωπικής ανεμελιάς. Τώρα ό,τι κι αν κάνω η σκέψη μου πάντα θα τρέξει στον Αρίωνα. Αυτό που δεν έχει αλλάξει και που διαπιστώνω ότι μάλλον δε θα αλλάξει ποτέ είναι η ανάγκη μου να είμαι δημιουργικός. Και σε αυτό όμως ο μικρός με τροφοδοτεί.

Έχεις γράψει κάποιο τραγούδι για τον γιο σου και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Έχω γράψει ένα νανούρισμα για το παιδί μου όταν γεννήθηκε.

Ο Δήμος Αναστασιάδης μαζί με την Τζένη Θεωνά και τον γιο τους

Με το που είδες την Τζένη Θεωνά ένιωσες ότι είναι η γυναίκα της ζωής σου και πως θα γίνει η μητέρα του παιδιού σου;

Δε θα τολμούσα να πω δημοσίως τι είπα μόλις την πρωτοείδα! Η Τζένη είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος, ένα μονοπάτι με πάρα πολλές στροφές,  και βάθος. Δε θα ήταν ποτέ δυνατό να δω με την πρώτη ματιά που θα κατέληγε. Χαίρομαι όμως που πήρα αυτόν τον δρόμο κι ας χαθώ κι ας μπερδευτώ. Είναι το ταξίδι μου.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

H μουσική εκτός από επάγγελμα είναι για μένα μια συνεχής αναζήτηση, περιπλάνηση και σπουδή. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Σε πέντε χρόνια πιστεύω ότι θα έχω προσθέσει ωραία τραγούδια στο ρεπερτόριο μου και ότι θα έχω κάνει κάποιες από τις συνεργασίες που ονειρεύομαι. Επί προσωπικού, περιμένω τη στιγμή που θα ταξιδεύουμε ξανά άφοβα. Πρώτα απ’ όλα θέλω να κολυμπήσουμε με τον γιο μου στους Παξούς κι ύστερα ονειρεύομαι να κάνουμε οι τρεις μας ένα μεγάλο road trip στην Αμερική.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top