Αθηνά Πολίτη: Οι σπουδαίες συνεργασίες και οι δυσκολίες λόγω κορωνοϊού!

Όσα εξομολογήθηκε στο star.gr, η ταλαντούχα τραγουδίστρια

Η Αθηνά Πολίτη είναι μία από τις «ήρεμες δυνάμεις» στην ελληνική δισκογραφία. Με συνεχή και συστηματική δουλειά, έχει καταφέρει να κάνει τραγούδια που αγαπάει το κοινό, όπως το πρόσφατο «Τα Σ’αγαπώβραδά Μου», αλλά και επί σκηνής συνεργασίες με καταξιωμένους συναδέλφους της.

Αθηνά Πολίτη: Ο κούκλος Έλληνας που βρίσκεται στο πλευρό της

Προσιτή και ειλικρινής, η ταλαντούχα τραγουδίστρια μίλησε στο star.gr για τα επαγγελματικά της βήματα, τη ζωή της «πίσω από τα φώτα», αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που έχουν τεθεί στη διασκέδαση.

Αθηνά Πολίτη

«Τα Σ’ αγαπώβραδά Μου» είναι ο τίτλος του πρόσφατου single σου, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Panik Platinum. Αρχικά, Αθηνά… ποια είναι τα «σ’ αγαπώβραδα»; Γιατί και μόνο η λέξη προκαλεί αίσθηση.

Tα «σ'αγαπώβραδα» είναι μια λέξη που προκαλεί αίσθηση, όπως λες, αλλά και βαθύ συναίσθημα! Ξυπνάει όμορφες και έντονες προσωπικές αναμνήσεις  για όλα τα βράδια μας που είναι γεμάτα από έρωτα, αγάπη και την επιθυμία να έχουμε συντροφιά μας κάθε βράδυ τον άνθρωπο μας, ώστε ένα απλό βράδυ να μετατραπεί σε «σ'αγαπώβραδο»!

Και σε αυτό το τραγούδι, τρίτο κατά σειρά, συνεργάζεται με έναν από τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς, τον Θάνο Παπανικολάου. Πώς προέκυψε η γνωριμία σας και η συνεργασία σας;

Ο Θάνος Παπανικολάου είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στην Ελλάδα και είναι πραγματικά τιμή μου που συνεργαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω βαθύτατα. Η γνωριμία μας ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν και, όταν πήραμε την απόφαση να συνεργαστούμε, είχαμε από την αρχή άψογη επικοινωνία και τα τραγούδια του με άγγιξαν πραγματικά. Ήταν η καλύτερη επιλογή την συγκεκριμένη στιγμή της επαγγελματικής μου πορείας. Θεωρώ ότι όταν ένας τέτοιος μεγάλος δημιουργός σου εμπιστεύεται τα τραγούδια του, η πορεία μόνο ανοδική μπορεί να είναι και πλέον στοχεύω μόνο ψηλά!

«Τα Σαγαπώβραδά Μου» έχουν ένα καλοκαιρινό music video στο οποίο συμπρωταγωνιστεί ο Στέφανος Μιλάτος. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Για το νέο μου τραγούδι επιλέξαμε ένα άκρως καλοκαιρινό video σε σκηνοθεσία του πολύ ταλαντούχου Βαγγέλη Τσαουσόπουλου, με τον οποίο έχω συνεργαστεί άψογα και στα προηγούμενα τραγούδια μου. Η μουσική και ο ρυθμός του τραγουδιού παραπέμπουν σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και διάθεση και δε θα μπορούσε να λείπει ένα όμορφο καλοκαιρινό υπόβαθρο ώστε να ολοκληρωθεί και να δέσει αυτό το όμορφο τραγούδι! Ο Στέφανος Μίλατος, καθώς και όλη η ομάδα, εξυπηρέτησαν τέλεια το σκοπό τους και η συνεργασία μου μαζί τους ήταν εκτός από άψογη και πολύ διασκεδαστική.

Έχεις συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Οικονομόπουλος, Πάνος Κιάμος και Σταμάτης Γονίδης. Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έχουν δώσει και κρατάς φυλαχτό;

Καθένας από αυτούς τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που αναφέρεις θεωρώ πως έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην εκάστοτε συνεργασία που είχα μαζί του. Όμως, θα μιλήσω συνολικά: και οι τρεις με συμβούλευαν να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να βάζω την ψυχή μου στην ερμηνεία μου και αυτό είναι κάτι που θα το κρατάω πάντα στο μυαλό μου.

Αθηνά Πολίτη

Ποιους Έλληνες καλλιτέχνες ξεχωρίζεις και με ποιoν θα ήθελες να συνεργαστείς επί σκηνής;

Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που εκτιμώ και θαυμάζω! Αν έπρεπε όμως να επιλέξω μερικούς από αυτούς για μελλοντική συνεργασία, ανάμεσά τους σίγουρα θα ήταν ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, ο Βασίλης Καρράς και ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

 Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις το ντουέτο των ονείρων σου, με ποιον καλλιτέχνη θα ήταν;

Το ντουέτο των ονείρων μου εδώ και χρόνια είναι με τον πολύ αγαπημένο μου Νίκο Οικονομόπουλο, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και ξεχωρίζει, τόσο το για το ταλέντο του, όσο και για το ήθος του.

 Τι κάνει η Αθηνά Πολίτη όταν δεν τραγουδάει και ποιά είναι «πίσω από τα φώτα»; Περιέγραψέ μας μία τυπική σου ημέρα.

Όσον αφορά την προσωπικότητά μου έχω να σου πω πως είμαι ο ίδιος ακέραιος χαρακτήρας, είτε στη δουλειά, είτε στις προσωπικές μου σχέσεις! Στην καθημερινότητα μου πάντα υπάρχει το τραγούδι γιατί είναι κάτι που με ευχαριστεί και με γεμίζει, γι’ αυτό δεν λείπουν ποτέ τα μαθήματα φωνητικής, τα οποία με βοηθούν να εξελίσσομαι. Επίσης, μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι και να προσέχω τον εαυτό μου, καθώς είμαι και υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής. Πάντα απολαμβάνω τα ταξίδια και την καλή παρέα σε μια απλή έξοδο για φαγητό.

 Πώς βίωσες το διάστημα της καραντίνας;

Η καραντίνα για εμένα δεν αποτέλεσε κάτι το διαφορετικό απ’ ότι για όλους μας. Προφανώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο, ειδικά στην αρχή που δεν υπήρχε μια σαφής εικόνα αντιμετώπισης, με τι επρόκειτο να έρθουμε αντιμέτωποι και ποιες συνέπειες θα έχουμε από όλο αυτό. Οπότε η καραντίνα και ο εγκλεισμός είχαν  αρχικά ένα αίσθημα απορίας και φόβου, αλλά με τον καιρό μετατράπηκαν σε μια δημιουργική περίοδο για εμένα. Όλο αυτό το διάστημα διάβαζα βιβλία, μαγείρευα και έβαζα σε πρόγραμμα τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα.

Σιγά σιγά βλέπουμε ότι ανοίγουν νυχτερινά κέντρα και σε λίγο καιρό αναμένεται να αρχίσουν και oi συναυλίες. Θεωρείς ότι τα νέα δεδομένα θα επηρεάσουν τη διασκέδαση; Κι αν, με ποιον τρόπο;

Πιστεύω ότι σαν χώρα είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο όσον αφορά την πανδημία και είναι κατάλληλες οι προδιαγραφές να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα και να ξεκινήσουν οι συναυλίες, φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί. Μετά από το διάστημα της καραντίνας, θεωρώ ότι ο κόσμος χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή διασκέδασης. Εξάλλου, η διασκέδαση είναι στο DNA των Ελλήνων! Πιστεύω ότι δε θα αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης, αλλά, ταυτόχρονα, θα παραμείνουμε συνεπείς στις συστάσεις των ειδικών όπως το διάστημα της καραντίνας, καθώς υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα εθνικής υγείας. Όλα θα τα αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει.

Πώς επηρεάζουν οι διάφοροι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας τους καλλιτέχνες; Εσύ είχες κάποια επαγγελματικά σχέδια που αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών και πώς σκέφτεσαι να κινηθείς από εδώ και πέρα;

Με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σαφώς και οι καλλιτέχνες δεν έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης με πριν. Η μείωση των ατόμων σε μια παρέα και ο αριθμός των θαμώνων συνολικά θεωρώ ότι επηρεάζουν, τόσο τα νυχτερινά κέντρα ως προς τα κέρδη, αλλά σε κάποιο βαθμό και εμάς τους καλλιτέχνες που η καλύτερη αμοιβή μας είναι η ανταπόκριση του κόσμου και το κέφι του. Θεωρώ όμως ότι όλοι πρέπει να έχουμε υπεύθυνη στάση και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για το καλό όλων μας.

Αθηνά Πολίτη

Η Πολιτεία πήρε μέτρα στήριξης και για τους καλλιτέχνες. Θεωρείς ότι είναι επαρκή; Χρειάζεται να γίνει κάτι περισσότερο; Κι αν ναι, τι χρειάζεται κατά τη γνώμη σου;

Η κυβέρνηση θεωρώ ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για όλα τα επαγγέλματα ώστε να προστατέψει την εθνική υγεία. Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, όπως για παράδειγμα να βοηθηθούν περισσότεροι καλλιτέχνες με μια κρατική επιδότηση για δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, όπου επιτρέπεται μόνο το 40% των θεατών, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα παραγωγής.

 Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενη με την κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού, το οποίο έχει αγαπήσει ο κόσμος και ξεχωρίζει στο ραδιοφωνικό airplay. Παράλληλα, είμαι σε συζητήσεις με άλλους καλλιτέχνες για live εμφανίσεις από τον Σεπτέμβριο.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία star.gr και εύχομαι σε όλους σας και σε όλο τον κόσμο υγεία και ένα καλό καλοκαίρι με πολλά… σ’αγαπώβραδα!
 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top