H Σπυριδούλα του MasterChef 3 μας δίνει τη συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια

Δείτε αναλυτικά τα υλικά

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef 3, μας έδειξε τη συνταγή της για Πασχαλινά τσουρέκια.

Διαβάστε αναλυτικά:

Υλικά:
80 γρ. βούτυρο
120 γρ. γάλα
170 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα
1 κ.γ βανίλια σκόνη
3 αυγά και 1 κρόκο για το άλειμμα
110 γρ. νερό χλιαρό
11 γρ. ξηρή μαγιά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ. αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο,το μαχλέπι,τη βανίλια και τη μαστίχα.
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Όταν ζεσταθεί απλά το γάλα με τα υπόλοιπα όχι να βράσει ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα συνεχίζουμε με τη μαγιά-νερό.
Ανακατεύουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και ρίχνουμε τα άλευρά μας σιγά σιγά…θα γίνει μια τέλεια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας… αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα…
Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.
Το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 λεπτάκια..
Χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε…αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαράκι
Το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..
Αλείφουμε με αυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 λεπτάκια…
Η ίδια, μάλιστα, φρόντισε να επισημάνει στους followers της: «Το μίγμα αυτό θα μας βγάλει ή ένα μεγάλο τσουρέκι ή 2 μικρότερα. Όταν βγει δηλαδή πριν βγει θα το έχετε ερωτευτεί από τη μυρωδιά και μόνο… Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα αγάπες μου…» .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

●Και φυσικά κάναμε Τσουρέκι.. Και φυσικά έχουμε συνταγή.... Και είναι Πεντανοστιμο,Μυρωδάτο... Ααα βάψαμε και άυγα με χρώμα ζαχαροπλαστικής...● Παμε;;; ❤Υλικα: 80 ΓΡ βούτυρο 120 ΓΡ γάλα 170 ΓΡ ζάχαρη 1 κ.γ μαχλεπι 1 κ.γ μαστίχα 1 κ.γ βανίλια σκόνη 3 άυγα και 1 κρόκο για το αλλειμα 110 ΓΡ νερό χλιαρό 11 ΓΡ ξηρή μαγια 300 ΓΡ αλεύρι γ.ο.χ 300 ΓΡ αλεύρι σκληρό ❤Εκτελεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε έλαφρα το γάλα με τη ζάχαρη,το βούτυρο,το μαχλεπι,τη βανίλια και τη μαστίχα. Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Όταν ζεσταθεί απλά το γάλα με τα υπόλοιπα όχι να βράσει Ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.επειτα συνεχίζουμε με τη μαγια-νερο.ανακατευουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και Ρίχνουμε τα αλευρα μας σιγά σιγά...θα γίνει μια τέλεια ζυμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας..αν κολλάει Ρίχνουμε λίγο αλευρακι ακόμα... Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 Λεπτακια.. χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε...αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαρακι..το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..Αλείφουμε μεαυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 Λεπτακια... ***(Το μίγμα αυτό θα μας βγάλει ή ένα μεγάλο τσουρέκι ή 2 μικρότερα) Όταν βγει δηλαδή πριν βγει θα το έχετε ερωτευτεί από τη μυρωδιά και μόνο.. ❤❤❤ Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα αγάπες μου...❤❤❤ #spiridoula #sintagestisspiridoulas #storiestocook #easycooking #cookhome #staysafe #staystrong #stayhome #cookathome #easter #love #loveyouall #womanchef

A post shared by spiridoyla~karampoutaki (@spiridoula_karampoutaki) on

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top