Κώστας Βουτσάς: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο

Από το αυθόρμητο «Φσστ μποινγκ» μέχρι το «Κατίνααα Σαλαμάκι»

Ο Κώστας Βουτσάς ή αλλιώς ο «αιώνιος έφηβος» διέγραψε μια λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν γοητευτικός, πληθωρικός, αξιαγάπητος, είχε χιούμορ με λίγα λόγια είχε τη στόφα του μεγάλου ηθοποιού.

Κώστας Βουτσάς: Οι γυναίκες της ζωής του, οι γάμοι και τα τέσσερα παιδιά

Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά κάθε φορά που ενσάρκωνε κάποιο ρόλο στον ελληνικό κινηματογράφο άφησαν εποχή και ακόμα και σήμερα προκαλούν άφθονο γέλιο.


Το περίφημο «Φσστ μποινγκ»

Ο Κώστας Βουτσάς υποδύθηκε ένα κιθαρίστα στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» και με το  αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ» έγραψε ιστορία στη «χρυσή»  εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Λύγισε η Αλίκη Κατσαβού στο star.gr: «Ο Κώστας ήταν ο τέλειος άνθρωπος!»


«Κατίνααα Σαλαμάκι»

Στην ταινία «Ο γόης» προσπαθεί να εντυπωσιάσει τη Νόρα Βαλσάμη με τα υποτιθέμενα πλούτη του. Φωνάζει λοιπόν την υπηρέτριά του για να του φέρει το ποτό του και φυσικά σαλαμάκι λέγοντας το αμίμητο «Κατίνααα Σαλαμάκι».

Ο καλλιτεχνικός και δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά


«Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα»

Στην ταινία «Κορίτσια για φίλημα» για ακόμα μία φορά ενσαρκώνει τον πλούσιο «Ανδρέα Ράμογλου». Πλησιάζει τη Ρένα Βλαχοπούλου με απώτερο σκοπό να κερδίσει την καρδιά της ανιψιάς της με την ατάκα: Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα».


Ο Κωνσταντινουπολίτης, η μαμά και τα φουντούκια!

Πολλές φορές ο Κώστας Βουτσάς και η Μάρθα Καραγιάννη ήταν κινηματογραφικό ζευγάρι. Σε μία από αυτές ήταν και στην ταινία «Νύχτα Γάμου». Το ζευγάρι τσακώνεται και ο Κωνσταντινουπολίτης Ιάκωβος τηλεφωνεί στη μαμά του και τη ζητά βοήθεια, ενώ εκείνη τον ρωτά αν έχει φάει τα φουντούκια του.

O «Γαμπρός από το Λονδίνο» αναρωτιέται «how do you do»

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας «Γαμπρός από το Λονδίνο» για τα μάτια της Νόρας Βαλσάμη. Πηγαίνει στο σπίτι της και συζητά με τον πατέρα της (σ.σ. Διονύσης Παπαγιανόπουλο), αλλά δυστυχώς δεν ξέρει αγγλικά. Η μόνη φράση που καταφέρνει να πει είναι «how do you do» (τι κάνετε;)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top