Πέθανε από ανακοπή καρδιάς γνωστός τραγουδιστής

Σε ηλικία 58 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο Daniel Johnston. Ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στο Χιούστον.Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο πρώην μάνατζερ του, Jeff Tartakov.

 

Πολλοί καλλιτέχνες έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Daniel Johnston μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, τονίζοντας ότι υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δασκάλους της indie rock μουσικής.

Ένα από τα post που ξεχώρισαν ήταν αυτό του ηθοποιού Elijah Wood, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Τι ευγενικός, όμορφος θησαυρός. Τόσο λυπηρό που μας άφησε».

Ο μύθος της indie rock μουσικής γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1961 και μεγάλωσε στην Δυτική Βιρτζίνια. Τα πρώτα του βήματα στη μουσική τα έκανε στο Ώστιν του Τέξας, όταν άρχισε να μοιράζει κασέτες σε περαστικούς στον δρόμο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sit Tibi Terra Levis Dan

A post shared by Queen Lizard (@queen__lizard) on

Ανάμεσα στους θαυμαστές του ήταν και ο Kurt Cobain των Nirvana, ο οποίος των ενθάρρυνε να συνεχίσει και λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1994 να υπογράψει με τη δισκογραφική εταιρεία Atlantic.


Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του διάσημου τραγουδοποιού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του, στη οποία μεταξύ άλλων γίνεται και αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ζωής του. «Αν και αγωνίστηκε με θέματα ψυχικής υγείας για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του, νίκησε την ασθένειά του μέσω της τέχνης και των τραγουδιών του. Ενέπνευσε αμέτρητους φανς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που "ο ήλιος λάμπει πάνω μου" γιατί "η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος"».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top