Ντάσα Ζούκοβα: Η Ρωσίδα καλλονή που παντρεύεται ο Σταύρος Νιάρχος

Πρώην σύζυγος του Αμπράμοβιτς και μαμά δύο παιδιών!

Μπορεί να μην είναι… γαλαζοαίματη όπως θα άρμοζε σε έναν πλούσιο κληρονόμο σαν τον Σταύρο Νιάρχο, ωστόσο, η Ντάρια «Ντάσα» Ζούκοβα «κινείται» με άνεση ανάμεσα στους πλούσιους κι ωραίους του διεθνούς τζετ σετ.

Επιχειρηματίας, συλλέκτρια έργων Τέχνης, αρχισυντάκτρια περιοδικού, σχεδιάστρια μόδας και φιλάνθρωπος, η εδώ και λίγες ημέρες αρραβωνιαστικιά του διάσημου κληρονόμου Σταύρου Νιάρχου, είναι ξεκάθαρο πως θα τραβάει το ενδιαφέρον μας για πολύ καιρό.

Στο γήπεδο με τον πρώην σύζυγό της Ρόμαν Αμπράμοβιτς το 2010 /Φωτογραφία AP Images

Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς και μητέρα των δύο παιδιών του, είναι μία γυναίκα με πολυδιάστατη προσωπικότητα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τέχνη. 

Γεννημένη στη Μόσχα η Ντάσα έζησε μέχρι τα 10 της χρόνια στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Χιούστον των ΗΠΑ με τη μητέρα της.

Όταν, όμως, ο έρωτας της «χτύπησε την πόρτα» και γνώρισε τον Αμπράμοβιτς, η φοιτήτρια Λογοτεχνίας επέστρεψε για λίγο στη Ρωσία και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησε το 2006 στη δημιουργία του δικού της fashion label με τίτλο «Kova & T».

Τον Φεβρουάριο του 2009, ένα χρόνο δηλαδή μετά το γάμο της με τον Αμπράμοβιτς, η Ζούκοβα ανέλαβε καθήκοντα αρχισυνταξίας για το καλλιτεχνικό περιοδικό Pop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

....and Dasha, Stavros and Barry

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Geffen (@davidgeffen) στις

Το ζευγάρι σε πάρτι του μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας David Geffen στο Hampton's το 2018

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αμφισβήτησαν τις γνώσεις και τις ικανότητές της. Μιλώντας, μάλιστα, σε δημοσιογράφο, όταν ρωτήθηκε ποιους καλλιτέχνες θαυμάζει, εκείνη δεν μπόρεσε να αναφέρει ούτε ένα όνομα, με την δικαιολογία ότι είναι… κακή με τα ονόματα. Τρία τεύχη μετά υπέβαλε την παραίτησή της.

Σήμερα, η Dasha Zhukova έχει αναλάβει ακόμα ένα φιλόδοξο project, καθώς είναι η creative director του νησιού New Holland, επιβλέποντας τόσο εμπορικά όσο και αρχιτεκτονικά το εγχείρημα που αναπτύσσεται στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης.

Στο πάρτι του Vanity Fair μετά τα βραβεια Όσκαρ το 2016 /Φωτογραφία AP Images

Μία αμφιλεγόμενη στιγμή της Dasha Zhukova ήταν το 2014, όταν κυκλοφόρησε στο διαδικτυακό περιοδικό Buro 24/7 μία φωτογραφία της, στην οποία η ίδια καθόταν σε μία καρέκλα που ήταν σχεδιασμένη σαν μία μαύρη γυναίκα. Αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις με τον κόσμο να την κατηγορεί για ρατσισμό. Το περιοδικό αφαίρεσε την καρέκλα από την φωτογραφία και η Zhukova έσπευσε να απολογηθεί περιγράφοντας την καρέκλα ως «έργο Τέχνης» και ως «ένα σχόλιο πάνω στο φύλο, την φυλή και την πολιτική».

«Απεχθάνομαι τον ρατσισμό και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όσους πρόσβαλα με τη συμμετοχή μου σε αυτή την φωτογράφιση» είχε δηλώσει.

Όσον αφορά τα πολιτικά της πιστεύω, η μέλλουσα κυρία Νιάρχου έδειξε την έμπρακτη υποστήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας το 2016 χρηματοδοτώντας την καμπάνια της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#StavrosNiarchos and #DashaZhukova in New York! #NYFW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madameei! (@madameei) στις

Μετά το διαζύγιό της από τον Ρώσο μεγιστάνα το 2017, η Ντάσα γνώρισε τον Σταύρο Νιάρχο με τον οποίο ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση που τους οδήγησε στον αρραβώνα. 

H 38χρονη Ντάσα είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον 34χρονο Ελληνό-αμερικανό κληρονόμο. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top