Ζουγανέλης: Με βλέπουν στον δρόμο και με ρωτούν «τι έχετε;»

Γιατί είπε «θα γίνει της τρελής όταν πεθάνω»;

O Γιάννης Ζουγανέλης στο Hotel Ερμου

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια θανατολαγνία. Πεθαίνει κάποιος κι αξιολογείται το έργο του υπέρμετρα» δηλώνει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, σε συνέντευξη που έδωσε στη Ζέτα Τζιώτη και την Αλεξία Λυμπέρη για το artviews, εξήγησε ότι είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου τη φράση «θα γίνει της τρελής όταν πεθάνω και γίνουν γνωστά όλα μου τα έργα» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι τα πάντα πρέπει να αξιολογούνται την ώρα που πραγματοποιούνται. Πιστεύω πιο πολύ απ’ όλα στο παρόν».

Ο κ. Ζουγανέλης δηλώνει ότι αν και στα έργα του χρησιμοποιεί πολύ το χιούμορ, στην καθημερινότητά του είναι πολύ διαφορετικός: «Μερικές φορές όταν βγαίνω με φίλους, ναι έχω χιούμορ. Συνήθως όμως δεν είμαι έτσι. Και  παρατηρώ το εξής:  όταν με βλέπει κάποιες φορές ο κόσμος στο δρόμο για πρώτη φορά, με ρωτoύν:  “Τι έχετε, είστε κουρασμένος;”. Περιμένει μάλλον να με δει να απογειώνομαι. Είμαι από τους ανθρώπους που κουράζομαι πάρα πολύ, όχι τώρα από παιδί. Ό,τι κάνω, το κάνω με πολλή κατάθεση ψυχής κι ενέργειας. Διαφορετικά δεν θα μπορέσω να το φέρω εις πέρας».

Γόνος, ο ίδιος, ανθρώπων με αναπηρία, σημειώνει πως ως λαός είμαστε πολύ προκατειλημμένοι απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες: «Ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι ψεύτες. Τους χαρακτηρίζουν ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.  Τι είναι αυτή η ηλιθιότητα; Ποιες ειδικές ικανότητες εννούν; Έχει ο ανάπηρος  ή ο ειδικών αναγκών ικανότητες; ποιων ειδικών αναγκών είναι άτομα με αναπηρία τελεία, ΑμεΑ. Είμαστε κοινωνία των εντυπώσεων, δεν είμαστε της αλήθειας».

Μιλώντας για την κρίση, σημειώνει πως «δεν περνάμε καμιά κρίση παρά μόνο παρακμή, η οποία είναι πολλή χειρότερη από την κρίση» και προσθέτει: «Ευθύνες υπάρχουν βέβαια για τον τρόπο που αντιδράσαμε όλοι. Όχι μόνο να πετάμε το μπαλάκι στις κυβερνήσεις. Τις κυβερνήσεις, εμείς τις επιλέξαμε. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας από εμάς. Αυθαιρετούμε παντού. Αυθαιρεσία στο εικαστικό, στο αισθητικό, στην καθημερινότητά μας».

Ωστόσο, η λέξη Ελλάδα από μόνη της είναι ικανή να φωτίσει το πρόσωπό του: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα τόσο όμορφη, που πολλές φορές δεν αντέχει την ίδια της την ομορφιά κι αυτοκαταστρέφεται. Για μένα η Ελλάδα είναι το μέτρο ομορφιάς, το brand της Μεσογείου. Αυτή η Ελλάδα δημιούργησε έναν τεράστιο πολιτισμό, κατά το παρελθόν, αλλά ούτε η ίδια άντεξε την ομορφιά, γι’ αυτό και μερικές φορές αναγεννιέται».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αυτό τον καιρό εμφανίζεται στη θεατρική παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στο θέατρο Βέμπο.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top