Ο εξαιρετικός σεφ, Νίκος Κουλούσιας, τον οποίο γνωρίσαμε ως τον Έλληνα σεφ του πριγκιπικού γάμου του Harry και της Meghan, ετοιμάζει για τους αναγνώστες του star.gr, μία χριστουγεννιάτικη… χειμερινή συνταγή, πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή αλλά και πάρα πολύ νόστιμη!
Με υλικά που δεν αποκλείεται να έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα δείπνο για τον δικό σας «πρίγκιπα» ή απλά για τους δικούς σας ανθρώπους και να τους μαγέψετε με την σπεσιαλιτέ σας!
Ο Νίκος Κουλούσιας ταξίδεψε στην Αθήνα από την Αίγυπτο, όπου ζει τον περισσότερο καιρό, αφού εργάζεται ως επικεφαλής στο πρώτο ελληνικό εστιατόριο, που άνοιξε πρόσφατα.
«Η κουζίνα είναι πάντρεμα γεύσεων και η ελληνική κουζίνα έχει πολλές γεύσεις» λέει ο σεφ στο star.gr.
Ας πάμε όμως… «στο ψητό», ξεκινώντας με τα υλικά του «πριγκιπικού» πιάτου:
Ορεκτικό
-Ρόκα – φύλλα παντζαριού
-Βαλσάμικο
-Φύλλα παρμεζάνας
-Σάλτσα τρούφας ή φρέσκα μανιτάρια
-Σταφίδες ή ρόδι
- σπασμένα παξιμάδια
-Dressing: μέλι, μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο
Φιλέτο μοσχαριού με χυλοπίτες, σύκα και μανιτάρια
-Ένα φιλέτο μοσχαριού
-Χυλοπίτες
-Πολτός ντομάτας
-Σύκα και μανιτάρια (προαιρετικά)
-Λίγο κρασί
-Αλάτι
-Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ορεκτικό δε χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες. Ένα tip του σεφ για τη σαλάτα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σταφίδες, οποιοδήποτε ξηρό καρπό. Αν χρησιμοποιήσετε ρόδι, μπορείτε να το βράσετε λίγο για να μην είναι σκληρό.
Βράστε για 2-3 λεπτά τις χυλοπίτες.
Σε τηγάνι με λίγο λάδι μαγειρέψτε το φιλέτο. Ρίξτε μόνο πιπέρι στο κρέας.
Πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός του, προσθέστε λίγο από το ζωμό- νερό στο οποίο έβρασαν οι χυλοπίτες.
Γυρίστε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήστε το να σιγοβράζει και προσθέστε μανιτάρια (προαιρετικά) και κομμάτια αποξηραμένων σύκων. Στο τέλος, σβήστε με λίγο κρασί. Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τις χυλοπίτες στο τηγάνι με το κρέας.
Tip: Λίγο δεντρολίβανο θα δώσει μια ωραία μυρωδιά στο πιάτο σας!
Είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
*Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τις «Πλειάδες Catering».
της Σοφίας Βάγκα