Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 700 χρόνια Τάγματος Ιπποτών!

Η μεγάλη συνάντηση τη βρετανικής μοναρχίας,

Ξεχωριστό άρωμα είχε φέτος η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας στην Βρετανία. Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε με την παρουσία της τα 700 χρόνια του σημαντικότερου και παλαιότερου  τάγματος ιπποτών της χώρας.

Φορώντας την μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος της Περικνημίδας και το καπέλο με το φτερό η βασίλισσα Ελισάβετ  κατεβαίνει τα σκαλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου δίπλα στον Πύργο του Ουίνδσορ. Γύρω της τα μέλη της Φρουράς με τα ξίφη επ ώμου στέκονται προσοχή.

Στη συνέχεια η Ελισάβετ αναχωρεί με την βασιλική άμαξα υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας. Μαζί της βρίσκονται ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης.

Σε άλλη άμαξα βρίσκονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τους  θείους του πρίγκιπες Αντρέα και Εδουάρδο μαζί με την σύζυγό του  κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι.

Το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Είναι η εκδήλωση για τα 700 χρόνια του Τάγματος της Περικνημίδας, του σημαντικότερου και παλαιότερου τάγματος ιπποτών της Βρετανίας

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΚΕΪΤ

 

Απόντες ωστόσο ήταν  ο πρίγκιπας Φίλιππος, επίσης ιππότης του τάγματος, και η Κέιτ, η σύζυγος του Ουίλιαμ. Το Τάγμα της Περικνημίδας έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα.

Έχει 24 μέλη, άνδρες και γυναίκες που φέρουν τον τίτλο του ιππότη. Τα πρόσωπα αυτά επιλέγονται προσωπικά από τη βασίλισσα σε αναγνώριση του έργου τους.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top