Η Angelina Jolie με αλεξίσφαιρο γιλέκο στη Μοσούλη

Επισκέφτηκε το βόρειο Ιράκ ως απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο της φόρεσε η Angelina Jolie και ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέφθηκε τη Μοσούλη στο Βόρειο Ιράκ, θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να  μην ξεχάσει τους κατοίκους της ισοπεδωμένης αυτής πόλης, οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Η χολιγουντιανή σταρ συνάντησε οικογένειες, περπάτησε στους βομβαρδισμένους δρόμους και περιηγήθηκε στα ισοπεδωμένα κτίρια της πόλης, που τέθηκe υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων τον Ιούλιο του 2017 μετά από την οπισθοχώρηση των Τζιχαντιστών.

Περίπου 900.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ όσοι έχουν απομείνει προσπαθούν να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους και να ανοικοδομήσουν την πόλη φάντασμα.

«Αυτή είναι η χειρότερη καταστροφή που έχω δει όλα τα χρόνια που δουλεύω με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες. Οι άνθρωποι εδώ έχασαν τα πάντα», αναφέρει η Αντζελίνα Τζολί σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζει:

«Είναι άποροι. Δεν έχουν φάρμακα για τα παιδιά τους και πολλοί δεν έχουν τρεχούμενο νερό ή βασικές υπηρεσίες. Ελπίζω να υπάρξει συνεχιζόμενη δέσμευση στην ανοικοδόμηση και την σταθεροποίηση του συνόλου της πόλης. Και καλώ τη διεθνή κοινότητα να μην ξεχάσει τη Μοσούλη».

 Η Αντζελίνα Τζολί εργάζεται για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από το 2001, έχοντας επισκεφθεί εκτοπισμένους πολίτες από το Ιράκ μέχρι την Καμπότζη και την Κένυα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top