ΞΑΝΑΕΖΗΣΕ τον ΕΦΙΑΛΤΗ ο Πάνος Καλλίτσης - Τι κατέθεσε στο δικαστήριο

Διαβάστε αναλυτικά

ΞΑΝΑΕΖΗΣΕ τον ΕΦΙΑΛΤΗ ο Πάνος Καλλίτσης - Τι κατέθεσε στο δικαστήριο

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από την επίθεση που έγινε σε βάρος του, αλλά ο Πάνος Καλλίτσης την Δευτέρα 3 Απριλίου «έζησε» ξανά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν δέχθηκε επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό, την ώρα που επέστρεφε από το κομμωτήριο του στο Χαλάνδρι.

Εμφανώς σοκαρισμένος ο κομμωτής περιέργραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την επίθεση σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου, όταν τον Ιανουάριο του 2016 δέχτηκε τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, επίθεση για την οποία κατηγορούνται ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος.

«Ήταν ένα πολύ ωραίο Σάββατο και φύγαμε από το κατάστημά μας και πηγαίναμε προς το σπίτι μας. Κάναμε τη συνηθισμένη διαδρομή. Όταν φτάσαμε στο σπίτι άνοιξα την γκαραζόπορτα... Την ώρα που έκλεινε η πόρτα ακούω έντονο βηματισμό και ανθρώπους να τρέχουν. Η γυναίκα μου μιλούσε στο κινητό… Στα δεξιά μου αντιλήφθηκα έναν άνθρωπο που κράταγε όπλο και φώναζε "βγείτε έξω". Μαύρη, σκοτεινή, σκουρόχρωμη φιγούρα. Μόνο τα μάτια του έβλεπα, όλα τ' άλλα ήταν καλυμμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι κρατούσε όπλο, φαίνονταν κάτι σαν μεγάλο χωνί. Κλείδωσα το αυτοκίνητο, έβαλα μπρος και πήγα να κάνω όπισθεν. Πάτησα ξανά το κουμπί για την πόρτα του γκαράζ. Όταν άνοιξε η πόρτα τότε είδα να μπαίνει και ο δεύτερος. Είχε τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα φορούσε μαύρα, κάτι σαν παλτό. Καλυμμένα τα πρόσωπα ...», περιέγραψε ο Πάνος Καλλίτσης.

Ο κομμωτής ανέφερε πως ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε όταν έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί η σύζυγος του ενώ όπως τόνισε ο δράστης είχε σιγαστήρα τελευταίας τεχνολογίας. «Η Έλενα έπεσε πίσω στο κάθισμα είχε φύγει η πρώτη σφαίρα από την πλευρά του συνοδηγού. Ο δράστης φώναζε "βγες έξω". Η Έλενα σήκωσε τα χέρια της για να προστατευτεί και δέχθηκε τότε την πρώτη σφαίρα. Ήταν σαν να έβλεπες ταινία. Έσπασαν τα τζάμια. Η Έλενα βγήκε έξω και φώναζε "μην πυροβολείτε ό,τι θέλετε, ό,τι θέλετε". Βγήκα από το αυτοκίνητο μου, στόχος μου ήταν να σώσω τη γυναίκα μου. Πήγα μπροστά και είδα τον δεύτερο άνθρωπο που μπήκε μέσα. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε περίπου δυο λεπτά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ένιωσα ότι έπρεπε να τελειώσει αυτό το πράγμα και να βγει η γυναίκα μου αλώβητη. Ο δράστης μου έδινε εντολές σε προστακτική μου έλεγε "πέσε κάτω". Του έλεγα "δεν σε καταλαβαίνω, πες μου τι θέλεις". Εκείνος με σημάδευε συνεχώς όπως και ο Ιρακινός. Η Έλενα είχε πάθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε. Εγώ έλεγα συνεχώς στο δράστη "ηρέμησε" και εκείνος μου έλεγε "πέσε". Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε "δέσ’ την". Ο δεύτερος κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα, είδα ότι είχε ταινίες κόκκινες στην τσέπη του. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θέλουν να μας απαγάγουν, να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας... Εγώ δουλεύω για το καλό, για την ομορφιά και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος ήθελε να μου κάνει κακό».

Απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης για το τι ακριβώς έκανε ο κατηγορούμενος εντολέας του στη σύζυγο του, είπε: «Τι άλλα να σας πω κύριε; Βίασαν την ψυχή της για πάντα...».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα με τον ένα από τους δράστες να έχει το χέρι του στο στόμα της Έλενας και να το τραβάει και να έχει φτάσει στο αυτί της. Τότε με πυροβόλησαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος με τόση ευκολία κολλάει ένα όπλο σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως ένας άνθρωπος πυροβολεί με τόση ευκολία έναν άλλο άνθρωπο. Να μου λέγανε θέλω τα λεφτά σου να στα δώσω. Πυροβολείς έναν άνθρωπο επειδή έχει περισσότερα λεφτά; Ένιωσα ένα κάψιμο. Με χτύπησε στην καρδιά και του φώναξα: "έ όχι ρε πούστη στην καρδιά". Εκεί με την αδρεναλίνη της στιγμής του έβγαλα την κουκούλα και εκεί και τον είδα είχε τρόμο σε βλέμμα του. Την ώρα εκείνη πάλευα με το θάνατο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Με σημάδευε, κουνούσα συνεχώς τα πόδια για να μη με πετύχει. Η πρώτη σφαίρα πήγε στο πόδι σταμάτησε ένα χιλιοστό πριν την μηριαία αρτηρία, το τραύμα αυτό ήταν πολύ σοβαρό... Μετά άρχισα να ουρλιάζω. Τότε έφυγε και την ώρα που ανέβαινε στη ράμπα μου έριξε στο άλλο πόδι. Με σημάδευε στα πόδια για να πέσω κάτω, δεν είχα πέσει ακόμη...».

Πρόεδρος: Είχατε παρακολουθήσει κάτι πιο πριν; Ότι μπορεί να σας παρακολουθεί κάποιος;

Παν. Καλλίτσης: Όχι δεν νιώθω ότι μπορεί κάποιος να μου κάνει κακό, δεν πρόσεχα αν με παρακολουθεί κάποιος. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος μποέμ, που αγαπώ τη φύση....

Υπεράσπιση: Σας ζήτησαν χρήματα; 

Παν. Καλλίτσης: Όχι εγώ τους έλεγα τι θέλανε. Δεν μου έλεγαν, μου έλεγαν μόνο πέσε πέσε, πάντα σε προστακτική και εγώ δεν έπεφτα ποτέ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο Πάνος Καλλίτσης είπε ότι είναι αυτονόητο για εκείνον ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο ίδιος τόνισε πως ένιωσε «βιασμό» και «τρομερό πόνο».

Από την πλευρά τους, οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν τον λόγο κατά την έναρξη της διαδικασίας, με τον ειδικό φρουρό να ζητάει συγνώμη από τον κομμωτή. «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στον κ. Καλλίτση, έχω πει από τη πρώτη στιγμή στους συναδέλφους μου για την εμπλοκή μου στην πράξη αυτή» είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέφερε ότι αρνείται την συμμετοχή του στην απλή συνεργεία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο δεύτερος, που κάθεται στο εδώλιο και που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απόπειρα ληστείας, ανέφερε μέσω του συνηγόρου του πως σκοπός του δεν ήταν να δολοφονήσει το ζευγάρι αλλά να σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου τους, για να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να τους απειλήσει. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν προσπάθειες αφαίρεσης χρημάτων.

Ο τρίτος κατηγορούμενος Ιρακινής καταγωγής ανέφερε πως ήταν «βοηθητικός σε σημείο αφέλειας...».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top