Οι μεγαλύτερες αποτυχίες του αμερικανικού κινηματογράφου

Έβαλαν μέσα τα κινηματογραφικά στούντιο

Οι μεγαλύτερες αποτυχίες του αμερικανικού κινηματογρά��ου
Ποιος είπε ότι τα μεγάλα στούντιο του Hollywood παράγουν μόνο επιτυχίες. Ακόμα κι εκεί, στη Μέκκα του κινηματογράφου οι αποτυχίες είναι πολλές και η χασούρα αρκετά μεγάλη.

Οι δέκα μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες καταγράφηκαν από την εκπομπή «Ελένη» και τα ποσά που χάθηκαν φαίνονται στις μέρες μας αστρονομικά.

Όπως η ταινία «Stealth» με τον Jamie Fox και την Jessica Biel που σύμφωνα με τους λογιστές του Hollywood μπήκε μέσα περίπου 111 εκατ. δολάτια.

Μια θέση πιο πάνω είναι μια ταινία από τα παλιά. Η «Πύλη του παραδείσου» το 1978 θεωρήθηκε τότε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες που στοίχισε συνολικά 114 εκατ. δολάρια, αφού το κοινό δεν ανταποκρίθηκε στις φιλοδοξίες του σκηνοθέτη.

Στην όγδοη θέση του top ten των μεγαλύτερων αποτυχιών του Hollywood είναι και το «Speed Racer» του 2008 από τους δημιουργούς του «Matrix». Η ταινία κόστισε περίπου 200 εκατ. δολάρια, όμως η ιστορία του πιο διάσημου ιαπωνικού Manga δεν προσέλκυσε το κοινό και η χασούρα άγγιξε τα 115 εκατ. δολάρια.

Η ρομαντική κομεντί «Αιτία διαζυγίου» με την Diane Keaton και τον Warren Beatty δεν έγινε τελικά η επιτυχία που ονειρεύονταν οι παραγωγοί του. Η ταινία στοίχισε 105 εκατ. δολάρια, έκοψε όμως εισιτήρια, αξίας μόλις 10 εκατ. δολαρίων, βάζοντας μέσα τα στούντιο περίπου 124 εκατ. δολάρια.

Ο «13ος Πολεμιστής» του Μάικλ Κράιτον δεν άρεσε αρχικά στο στούντιο που είχε αναλάβει την παραγωγή του, το οποίο αποφάσισε να το ξαναγυρίσει. Ήταν όμως τόσο κακή που ακόμα και ο Ομάρ Σαρίφ σταμάτησε εντελώς την υποκριτική γιατί ντρεπόταν πάρα πολύ γι’ αυτήν. Η χασούρα άγγιξε τα 137 εκατ. δολάρια και τα κινηματογραφικά στούντιο δεν θέλουν ούτε καν να τη θυμούνται.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ταινία «Άρης καλεί μαμά», ένα τρισδιάστατο παιδικό κινούμενο σχέδιο το οποίο όμως δεν το είδε κανείς, βάζοντας μέσα τους παραγωγούς 140 εκατ. δολάρια.

Και μπορεί κανείς να μην περίμενε στη λίστα αυτή να βρισκόταν η ταινία «Σαχάρα» με την Penelope Cruz και τον Matthew McConaughey που έκοψε 120 εκατ. δολάρια εισιτήρια παγκοσμίως, όμως το κόστος παραγωγής και μάρκετινγκ αποδείχθηκε δυσβάσταχτο και ξεπ��ρασε τα 250 εκατ. δολάρια. Αποτέλεσμα; Το στούντιο παραγωγής να χάσει περίπου 145 εκατ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η διαστημική παρωδία «Οι περιπέτειες του Πλούτο Νας» με τον Eddie Murphy μια ταινία που χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη αποτυχία, βάζοντας μέσα τους παραγωγούς περίπου 146 εκατ. δολάρια.

Μία ακόμα κινηματογραφική επιτυχία είναι το «Άλαμο» με τον Russell Crowe και τον Ethan Hawk που μπήκε μέσα 147 εκατ. δολάρια, όμως η ταινία που ξεπέρασε όλες σε χασούρα είναι το «Νησί των κουρσάρων» με τη Jena Davis που στοίχισε περίπου 115 εκατ. δολάρια και κατέληξε να βάλει μέσα το στούντιο παραγωγής περίπου μισό εκατομμύριο περισσότερο από το «Άλαμο».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top