Χριστούγεννα: Πότε θα πληρωθούν ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και παιδιού

Νωρίτερα λόγω εορτών η καταβολή

Πορτοφόλι με χρήματα

Νωρίτερα, λόγω των αργιών των εορτών, θα πληρωθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το επίδομα ενοικίου, το επίδομα παιδιού και τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Τα επιδόματα θα πληρωθούν την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων λόγω εορτών – Δείτε τις ημερομηνίες

Τι αλλάζει στα επιδόματα γέννας, παιδιού, στέγασης και ορεινών περιοχών

Το επίδομα παιδιού αφορά την έκτη δόση (Νοέμβριος – Δεκέμβριος) και θα δοθεί σε όσους υπέβαλαν αιτήσεις έως και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει και πάλι για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής και μέχρι 15-1-2020 που θα κλείσει οριστικά για τις αιτήσεις Α21 που αφορούν το έτος 2019.

Όσον αφορά το ΚΕΑ, το ποσό αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό), 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου, τέλος, θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Νοεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top