Τι κερδίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες με το νέο φορολογικό

Αυξήσεις μισθών μέσω κρατήσεων για εκατομμύρια εργαζομένους

Από το 2020 αυξημένα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων αποδοχών για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. 

Ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση τη νέα ευνοϊκότερη φορολογική κλίμακα, που προωθεί η κυβέρνηση.

Τι αλλάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

1. Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος μέχρι τις 10.000 ευρώ.

Όλες οι φοροελαφρύνσεις που προβλέπει το νέο φορολογικό

2. Μείωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου από τα 1.950 στα 777 ευρώ για τους φορολογούμενους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα. Η νέα μειωμένη έκπτωση των 777 ευρώ, διαιρούμενη με τον νέο μειωμένο συντελεστή φόρου 9%, θα δίνει και πάλι «έμμεσο» βασικό αφορολόγητο περίπου 8.636 ευρώ, όσο και το ισχύον σήμερα.

3. Προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 777 ευρώ κατά 33 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος βαρύνεται με 1 εξαρτώμενο τέκνο. Δηλαδή, η συνολική έκπτωση φόρου θα ανέρχεται σε 810 ευρώ. Η έκπτωση αυτή ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.000 ευρώ (ακριβώς) σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 1 εξαρτώμενο τέκνο.

4. Προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 777 ευρώ κατά 123 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος βαρύνεται με 2 εξαρτώμενα τέκνα (συν 33 ευρώ για το πρώτο και συν 90 ευρώ για το δεύτερο τέκνο). Δηλαδή, η συνολική έκπτωση φόρου θα ανέρχεται σε 900 ευρώ. Η έκπτωση αυτή δίνει «έμμεσο» αφορολόγητο όριο 10.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 2 εξαρτώμενα τέκνα.

5. Περαιτέρω προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 900 ευρώ κατά 220 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top