Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες του 2020

Ανανέωση του στόλου των ΙΧ με μειώσεις φόρων και τελών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά, μέσα στους πρώτους μήνες μάλιστα,  ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Την ίδια στιγμή προωθείται ένα φιλόδοξο σχέδιο αντικατάστασης των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων με καινούρια «καθαρά», με μειώσεις φόρων και τελών.

«Μπορώ να πω τώρα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο τον Μάιο αν μπορώ να το τοποθετήσω χρονικά να προχωρήσει σε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ ... Εκτιμώ οτι τα δημοσιονομικά μας θα μας το επιτρέψουν και αυτό θα γίνει για να ανακουφιστούν εκατομμύρια φορολογούμενοι» δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταϊκούρας.  

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ Ι.Χ. ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ

Την ίδια στιγμή ένας άλλος υπουργός,  ο Κώστας Καραμανλής,  εξαγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με μειώσεις φόρων και τελών στην ανανέωση του στόλου των Ι.Χ. 

Στις προθέσεις των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών είναι η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 23% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα. 

Τα κίνητρα για αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων θα είναι η μείωση των τελών κυκλοφορίας και ταξινόμησης αλλά και η μείωση ή  κατάργηση του φόρου χρήσης Ι.Χ. με μηδενικούς ρύπους ...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top