Νέα Υόρκη: Πρώτη στη λίστα των καινοτόμων πόλεων

Ποιος είναι ο μεγάλος «χαμένος»

Πόλη της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη κατετάγη πρώτη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, την ώρα που το Τόκιο, ο περσινός νικητής, και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων.

Έκπληξη προκάλεσε η επιστροφή των ΗΠΑ στην κορυφή του καταλόγου 

Το Σικάγο εισήλθε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η έρευνα αυτή το 2007. Ο λόγος είναι η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων υψηλών επιδόσεων.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και το Λος Άντζελες.

Ο μεγάλος… «χαμένος»

Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ, όπως η Apple, το Facebook και η Google, ο οποίος κατέγραψε πτώση 6 θέσεων. 

Οι λόγοι της πτώσης δεν είναι άλλοι από τις «τεχνολογικές διενέξεις», το ζήτημα των αστέγων και οι περιπτώσεις ζητημάτων παραβίασης της «ιδιωτικότητας».

Πως διαμορφώνεται η κατάταξη

Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες, όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ.

Πόλεις της Κίνας , όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη, κατέγραψαν κέρδη σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top