Από τον Chaplin και τον Polanski στους Brangelina και τη Charlize Theron: Τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα του Hollywood

Μια αναδρομή στις μεγαλύτερες και πιο...shocking υποθέσεις της "λαμπερής" βιομηχανίας του κινηματογράφου

Τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα του Hollywood

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Hollywood μετά τη «βόμβα» που έσκασε στα σαλόνια του ότι ο διάσημος παραγωγός οσκαρικών ταινιών, Harvey Weinstein, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό γνωστών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Asia Argento, Gwyneth Paltrow, Μira Sorvino, Angelina Jolie και Rosanna Arquette.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί και λοιποί Χολιγουντιανοί εμπλέκονται σε σκάνδαλα σεξουαλικού περιεχομένου.

Το πρώτο (καταγεγραμμένο) μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο διατάραξε τα ήσυχα, κατά τ’ άλλα, νερά της κινηματογραφικής βιομηχανίας το 1921, όταν ο διάσημος κωμικός Roscoe Arbuckle διοργάνωσε ένα άγριο πάρτι στο San Francisco. Εκεί, φέρεται να βίασε τη νεαρή τότε ηθοποιό Virginia Rappe, η οποία, ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ουρλιάζοντας από τον πόνο, άρχισε να τον κατηγορεί. Λίγες μέρες αργότερα, πέθανε. Ο Arbuckle τότε κατηγορήθηκε για δολοφονία, αθωώθηκε, όμως, μετά από 3 δίκες.

Ο Charlie Chaplin θεωρείται «παιχνιδιάρης», με την ερωτική ζωή του να απασχολεί πολύ τα tabloids. Η ηθοποιός Joan Barry ανακοίνωσε ξαφνικά το 1943 ότι περίμενε το παιδί του ταλαντούχου ηθοποιού. Έναν χρόνο αργότερα, ο Chaplin κατηγορήθηκε για διαρκή παραβίαση του νόμου Mann (που απαγόρευε τη μεταφορά γυναικών από πολιτεία σε πολιτεία, με στόχο την πορνεία). Αν και για την υπόθεση αυτή αθωώθηκε, τον περίμενε αργότερα η δίκη για την πατρότητα του παιδιού της Barry. Αποδείχτηκε ότι το παιδί ήταν δικό του και υποχρεώθηκε να πληρώνει διατροφή (πολύ σοκαριστικό για την εποχή). Δυο εβδομάδες μετά, παντρεύτηκε την 4η σύζυγό του, Oona O’ Neill, με την οποία έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πρωταγωνίστρια της «Κλεοπάτρας» δεν θα ήταν η Elizabeth Taylor, αν η Joan Collins είχε υποκύψει στις πιέσεις του επικεφαλής του στούντιο στο οποίο θα γυριζόταν η ταινία. «Είχα δοκιμάσει δύο φορές για το ρόλο της Κλεοπάτρας και ήμουν μία από τις καλύτερες. Με πήγε στο γραφείο του και είπε: ‘Θέλεις πραγματικά αυτό τον ρόλο;’ Κι εγώ του είπα ‘ναι, πραγματικά το θέλω’. ‘Λοιπόν’ μου είπε, ‘τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι καλή μαζί μου’. Ήταν ένας θαυμάσιος ευφημισμός στη δεκαετία του ‘60 για να ρίξεις κάποιον στο κρεβάτι. Αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Στην πραγματικότητα φοβήθηκα, ξέσπασα σε κλάματα κι έφυγα τρέχοντας από το γραφείο του» εξομολογήθηκε αργότερα η ηθοποιός.

Ο πασίγνωστος σκηνοθέτης Roman Polanski κατηγορείται για παράνομη σεξουαλική επαφή με μια 13χρονη ανερχόμενη ηθοποιό, το 1977 στο Los Angeles, στην οποία, πριν συνευρεθούν, έδωσε σαμπάνια και χάπια μετά από φωτογράφιση. Για να αποφύγει την καταδίκη, ο σκηνοθέτης έφυγε από τις ΗΠΑ κι απέκτησε γαλλική υπηκοότητα. Ακολούθησαν, έκτοτε, κι άλλες κοπέλες που κατηγόρησαν τον Polanski για βιασμό.

Σοκ έπαθαν οι fans του John Travolta, όταν ο μασέρ του τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Υποστηρίζει ότι την ώρα που του έκανε μασάζ, σε ξενοδοχείο στο Beverly Hills, ο ηθοποιός του ρίχτηκε. Ακόμα ένας μασέρ τότε ισχυρίστηκε ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα των…ορέξεων του πρωταγωνιστή του Pulp Fiction.

Το μοντέλο της Victoria’s Secret, Karolina Kurkova, εξομολογήθηκε ότι κοιμήθηκε μαζί με το ζεύγος Brangelina (τις ένδοξες μέρες της σχέσης τους). Το ζευγάρι δεν σχολίασε τον ισχυρισμό, με τον τρόπο του, όμως, τον επιβεβαίωσε.

Προτού γίνει διάσημος, πρωταγωνιστώντας στο Two and a Half Men, ο Charlie Sheen ήταν ήδη διάσημος…προαγωγός. Είχε αναλάβει τις «προσλήψεις» στον οίκο ανοχής της μαντάμ Heidi Fleiss, διάσημης στο Hollywood για τις υπηρεσίες της.

Η πανέμορφη Charlize Theron είδε από νωρίς τη «σκληρή πραγματικότητα», όταν πήγε σε μια οντισιόν. «Μου φάνηκε παράξενο το γεγονός πως η οντισιόν ήταν Σάββατο βράδυ στο σπίτι του στο Los Angeles, αλλά σκέφτηκα ότι ίσως αυτό να ήταν το φυσιολογικό» δήλωσε η ηθοποιός στο Marie Claire το 2005. «Μπήκα μέσα και μου πρόσφερε ποτό και σκέφτηκα: ‘Θεέ μου, είναι τόσο χαλαρός’. Αλλά σύντομα κατάλαβα τι επρόκειτο να γίνει. Και τότε του είπα: ‘Δε θα συμβεί. Βρήκες το λάθος κορίτσι’».

H πρωταγωνίστρια του Twilight, Kristen Stewart, πιάστηκε στην αγκαλιά του σκηνοθέτη Rupert Sanders, ενώ «τα είχε» με τον συμπρωταγωνιστή της βρυκόλακα (και λατρεμένο των εφήβων), Robert Pattinson. Ο νεαρός αποφάσισε να συγχωρήσει το «στιγμιαίο λάθος» της κοπέλας του, λίγο αργότερα, όμως, το ζευγάρι χώρισε και οι θαυμάστριες του Robert έκαιγαν κούκλες-ομοιώματα της Kristen.

Κλείνουμε με τα λόγια της Marilyn Monroe. Αναμφίβολα μια από τις πιο σέξι γυναίκες όλων των εποχών, η Marilyn αναφέρει στα απομνημονεύματά της, μιλώντας για τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς ότι «τους γνώρισα όλους. Η αποτυχία ήταν ζωγραφισμένη επάνω τους. Κάποιοι ήταν κακοί και στραβοί. Αλλά αυτοί θα σου έδιναν ένα ρόλο. Έτσι κάθισα μαζί τους και άκουσα τα ψέματά τους και τα σχέδιά τους. Και μπορούσες να δεις το Hollywood μέσα από τα δικά τους μάτια – ένα μπουρ@@@ο γεμάτο κόσμο».

 

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη (m.andrikaki@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top