Πρεμιέρα στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή έκανε ο Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος είναι εκτός των αλβανικών φυλακών με πενθήμερη άδεια, ενώ πριν λίγο επανεξελέγη πρόεδρος η Ρομπέρτα Μέτσολα.
Μέτσολα: Η Ευρώπη δε θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη με την Κύπρο διχοτομημένη
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι 720 ευρωβουλευτές ανέλαβαν σήμερα τα καθήκοντά τους μετά τις ευρωεκλογές.
Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ευρωβουλή ήταν να επανεκλέξει την πρόεδρο του, τη Ρομπέρτα Μέτσολα, ευρωβουλευτή του ΕΛΚ από τη Μάλτα, η οποία εξελέγη ξανά πρόεδρος για τα επόμενα 2.5 χρόνια τουλάχιστον.
Αποφυλακίστηκε με πενθήμερη άδεια ο Φρέντη Μπελέρης
Στο Στρασβούργο βρίσκονται όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά «τα φώτα έκλεψε» ο Φρέντη Μπελέρης που κατάφερε να έρθει στην Σύνοδο της Ολομέλειας με άδεια από τις αλβανικές φυλακές.
Ο κ. Μπελέρης είδε το πρωί τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ συνάντησε επίσης τους ομολόγους του από το ΕΛΚ.
Σήμερα ακολουθεί η εκλογή των Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά η πιο σημαντική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για την ανανέωση ή όχι της θητείας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν. Η πολιτικός από τη Γερμανία είναι το φαβορί αλλά δεν είναι απολύτως σίγουρη η εκλογή της, ιδίως σε μια μυστική ψηφοφορία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.