Πρόεδρος χωρίς... χώρα η Σιλιάνοφσκα στη νέα ιστοσελίδα της

Αλλά παραμένει «Πρόεδρος της Μακεδονίας» στο twitter!

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη Βόρεια Μακεδονία  φαίνεται πως έφτασε μ' έναν τρόπο στη γειτονική μικρή χώρα, καθώς η Πρόεδρός τους, επέλεξε να ηγείται σε κράτος δίχως… όνομα! Το παράδοξο εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πολιτικός αναλυτής Γιώργος Ευγενίδης.

«Χρόνια πολλά στον καλύτερο συμπαίκτη μου»: Οι ευχές Μητσοτάκη στον γιο του

Όπως επισήμανε, είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον, γιατί η νέα Πρόεδρος με έδρα τα Σκόπια, η κ. Σιλιάνοφσκα που μιλούσε για τη «Μακεδονία» και ότι θα αποκαλεί τη χώρα της «Μακεδονία», μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι Πρόεδρος χώρας χωρίς όνομα. Και αυτό γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας, αναφέρεται απλά ως «Πρόεδρος», ούτε της Βόρειας Μακεδονίας, ούτε της «Μακεδονίας»! Δεν είναι, βέβαια, παράνομο, αλλά είναι εντελώς παράδοξο. Αν διαβάσει πάντως κάποιος ειδήσεις από τη γειτονική χώρα, όπως για τη συνάντησή της με τον πρέσβη της Αυστρίας, μιλά για «μακεδονικές φιλοδοξίες»  για ένταξη στην Ε.Ε.

Κ. Μητσοτάκης: « Η νέα κυβέρνηση να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Πάντως, μπορεί στην επίσημη ιστοσελίδα να υιοθέτησε στάση Πόντιου Πιλάτου, στο twitter όμως η κ. Σιλιάνοφσκα παραμένει «Πρόεδρος της Μακεδονίας» και το γράφει και στα Κυριλλικά και στα Αγγλικά για όποιον δεν το κατάλαβε. 

Προειδοποίηση του προέδρου της Βουλγαρίας στην ηγεσία των Σκοπίων

Μ’ αυτά και μ' αυτά το μήνυμα της Αθήνας είναι ότι αν τα Σκόπια έχουν ευρωπαϊκές φιλοδοξίες, καλό θα είναι να τις ξεχάσουν σε αυτή τη φάση. Και εκτιμάται ότι, ως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις αρχές Ιουλίου, θα έχει φτάσει στη γείτονα ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο μήνυμα, ίσως και με τη μορφή έμμεσων κυρώσεων, αν δεν αλλάξουν ρότα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top