Τέμπη: Πυκνώνουν τα «σύννεφα» για τον πρώην Υπουργό  Κ. Καραμανλή  

Τον «αδειάζουν» και Υπουργοί της ΝΔ μετά τους βουλευτές της για την ασυλία 

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με άξονα τη στάση του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της ΝΔ που λένε ότι θα έπρεπε να απαγκιστρωθεί από τη βουλευτική του ασυλία. Η κυβέρνηση τονίζει ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία δίωξη, τα πυρά όμως συνεχίζονται. 

«Εγώ μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης, αφήνοντας άναυδο το πάνελ εκπομπής, όταν ερωτήθηκε τι θα έκανε πολιτικά στη θέση του Κώστα Καραμανλή. 

Πάνω από τον πρώην υπουργό πυκνώνουν τα σύννεφα, με γαλάζιους βουλευτές, (όπως ο Φίλιππος Φόρτωμας και ο Λευτέρης Κτιστάκις να λένε ότι θα είχαν παραιτηθεί της ασυλίας τους, με υπουργούς να ομονοούν.

Γ. Φλωρίδης: Δε θα έβαζα υποψηφιότητα στη θέση του Καραμανλή

«Αν μιλάμε στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών, σας έχω απαντήσει» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο  οποίος στο ερώτημα «δε θα βάζατε υποψηφιότητα» απάντησε:  «Εγώ ναι, αλλά εγώ έχω παραδώσει και την έδρα».    

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι καλύπτει τον πρώην Υπουργό Μεταφορών  

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το «σκληρό ροκ», με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναρτά δύο φωτογραφίες στο X με μια άδεια καρέκλα και ένα τζάκι, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για συγκάλυψη. Επίσης,βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Β. Κεχαγιά: Ο πρωθυπουργός έχει και προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία 

«Όταν όμως λέμε για τζάκι Καραμανλή, λέμε και για ένα άλλο τζάκι και εκεί δείχνουμε τις συνολικές κυβερνητικές ευθύνες, αλλά και τις προσωπικές ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός σε σχέση με το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση αυτή την τραγωδία» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά. 

Π. Μαρινάκης: «Κανείς δεν είναι a priori αθώος, αλλά ούτε και ένοχος» 

«Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι αθώος a priori, επειδή για παράδειγμα είναι Υπουργός. Αλλά κανείς δεν είναι a priori ένοχος ή κατηγορούμενος ή ύποπτος, επειδή το λέει η κοινή γνώμη» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top