Αντιμέτωπη με πρόστιμο η Ασημακοπούλου για τα προσωπικά δεδομένα

Αλλά παραμένει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ 

Η υπόθεση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, ενώ και η ίδια είναι αντιμέτωπη με συνέπειες, εφόσον διαπιστωθεί ότι παραβίασε διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα. Ο πολιτικός  αναλυτής του Star Γιώργος Ευγενίδης εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί η υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή.

Ασημακοπούλου: Απαντά στην Ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Η  κ. Ασημακοπούλου δεν είναι η πρώτη που το έκανε, αλλά είναι η ίσως η πρώτη που καταγγέλθηκε δημοσίως. Σήμερα ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Γ. Ευγενίδη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων ότι θα πρέπει να απαντήσει πώς απέκτησε τα προσωπικά στοιχεία των ανθρώπων, στους οποίους έστειλε mail. 

Εφόσον διαπιστωθεί ότι η κ. Ασημακοπούλου δεν έπραξε σύμφωνα με τους κανόνες, είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. 

Η υποψήφια ευρωβουλευτής δηλώνει σε συνομιλητές της ότι εκτιμούσε και ως νομικός ότι, πρώτα θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα σε ενδιαφερόμενους και αυτοί, αν ενδιαφέρονταν, να δεχθούν να παίρνουν ενημερώσεις της. 

Star:  Αντιμέτωπη με πρόστιμο η

«Καμία διαρροή  δεδομένων από εμάς» λέει το Υπουργείο Εσωτερικών

Ανώτερη πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία επικοινώνησε το Star, υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει υπάρξει από τη μεριά τους καμία διαρροή δεδομένων. H πολιτική ηγεσία του Yπουργείου πάντως δεν χαίρεται καθόλου με την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση. 
Η κ. Ασημακοπούλου παραμένει κανονικά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, διότι άνοιξε και μια τέτοια συζήτηση, ενώ σήμερα στηρίχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για το έργο της.

Παραμένει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ η Α. Ασημακοπούλου

Παραμένει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ η Α. Ασημακοπούλου   
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top