Tέμπη: Ένταση στην εξεταστική επιτροπή κατά την κατάθεση του Kαραμανλή

Aνέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Κόκκαλη- Καραμανλή

Στα ανθρώπινα λάθη και στην παραβίαση του κανονισμού, απέδωσε την τραγωδία των Τεμπών ο πρώην υπ. μεταφορών Κώστας Καραμανλής , καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή. 

Εξεταστική: Η συγκλονιστική κατάθεση του προέδρου του ΟΣΕ για τα Τέμπη  

Κώστας Καραμανλής 

«Ως γονέας, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σεβαστώ τον πόνο των συγγενών. Ως πολιτικός όμως αυτό που επιθυμώ είναι να λάμψει η αλήθεια» ανέφερε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει με αυτές της αντεκλίσεις. 

Ο Βασίλης Κόκκαλης 

Ο Βασίλης Κόκκαλης 

«Να μην λέει συνθήματα... Τα συνθήματα να τα αφήσουμε στα γήπεδα» ανέφερε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον πρώην Υπουργό Μεταφορών και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη. 

«Ο κύριος Κόκκαλης... και το λέω αυτό με μεγάλη λύπη... συνειδητά παίζει ένα πολιτικό θέατρο κι ένα πολιτικό παιχνίδι» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής με τον Βασίλη Κόκκαλη να ανταπαντά: 

«Εσείς είστε πολιτικός ψεύτης. Αν λέτε ότι εγώ παίζω πολιτικό θέατρο, εσείς είστε πολιτικός ψεύτης»

Εν μέσω έντασης, ο πρώην υπ. μεταφορών υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει ποινική ευθύνη, ούτε τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας γιατί ήταν υπουργός τότε και γιατί ο ευρωπαίος εισαγγελέας δεν συνέδεσε την 717 με τα Τέμπη.

Υποστήριξε επίσης ότι προκειμένου να μην γίνει καθόλου η τηλεδιοίκηση, εκείνος έδωσε παράταση για να γίνει. Στηριζόμενος στις αγωγές των εργαζομένων άφησε αιχμές στη HELLENIC TRAIN για τα 12ετή τρένα  κι έριξε την ευθύνη στα ανθρώπινα λάθη. 

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη 

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη 

Καραμανλής: «Αν έστω μία πλευρά είχε τηρήσει τις διαδικασίες, το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί» 

«Αν έστω και 1 πλευρά είχε τηρήσει τις διαδικασίες του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί. Από εργαζομένους και συνδικαλιστές, μέχρι στελέχη οργανισμών όλων των περιόδων και της διοίκησης της ΡΑΣ» ανέφερε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top