Απάντηση Μαρινάκη σε Αρχιεπίσκοπο: Δε γίνεται δημοψήφισμα για δικαιώματα  

«Σεβασμός στην Εκκλησία αλλά η κυβέρνηση ψηφίστηκε για το πρόγραμμά της»

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία και προφανώς κι ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις, δεδομένου του γεγονότος ότι η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων που προηγήθηκαν.», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. 

«Βόμβα» Ιερώνυμου για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα»

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επίσης, απαντώντας ουσιαστικά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:      

«Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα τα οποία έχω σημειώσει. Κατ' αρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων -γιατί ρωτήθηκα για ένα πιθανό δημοψήφισμα- δεν λύνονται με δημοψηφίσματα, οπότε δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα, προφανώς. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται σε συγκεκριμένη περίπτωση στις βουλευτικές εκλογές, όπου τα κόμματα κατεβαίνουν με προγράμματα και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται και το δικό μας ενεκρίθη με πλειοψηφία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε: «Μέσα στο πρόγραμμά μας ήταν και η θεσμοθέτηση, συνολικά η υλοποίηση μιας συγκεκριμένης ατζέντας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ και μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις μεταξύ άλλων πολλών νομοσχεδίων, που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν, είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Αποκάλυψη Star: Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε: 

«Ως προς, τώρα, το επιχείρημα και χωρίς καμία πραγματικά διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο, προς τον οποίο προφανώς τρέφω απόλυτο σεβασμό, αλλά είναι ένα επιχείρημα που το ακούμε και το ακούμε και από τον κόσμο, ότι "πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες". Πολλές φορές, ξέρετε, ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, ακριβώς, και στη νομοθεσία μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες. Δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλο ένα ομόφυλο ζευγάρι ή κατάλληλο ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Όλοι κρινόμαστε στην πράξη. Ο καθένας κρίνεται στην πράξη. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένας άντρας ή μια γυναίκα από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Και αυτός ο άντρας ή αυτή η γυναίκα μπορούν να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης, άρα να μεγαλώσουν αυτό το παιδί. Άρα, είναι μια κατάσταση η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει ρυθμιστεί υπέρ τού παιδιού. Δηλαδή, ο ένας εκ των δύο μπορεί ανά πάσα στιγμή να το αφήσει ή να φύγει από τη ζωή αυτός ο οποίος το έχει υιοθετήσει και το παιδί αυτό να πάει σε ίδρυμα». 


Γάμος ομόφυλων: Χτυποκάρδια στα θρανία στη ΝΔ–Αναταραχή στην αντιπολίτευση 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης: «Πλέον, θα ελέγχονται όπως και όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια μέχρι σήμερα και οι δύο υποψήφιοι προς υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία, ενώ μέχρι σήμερα τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν με δύο ανθρώπους και έχει ελεγχθεί ως προς τη διαδικασία της υιοθεσίας μόνο ο ένας εκ των δύο. Άρα, στην πραγματικότητα δεν γίνεται κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ρυθμίζεται μια πραγματικότητα προς όφελος των παιδιών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top