Συνάντηση Μητσοτάκη με την επίτροπο Γιόχανσον

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία ιστορική συμφωνία

Η Ελλάδα εφαρμόζει δίκαιη, αλλά αυστηρή πολιτική για το μεταναστευτικό, διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και συναντήθηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο Γιόχανσον που επισκέπτεται τη χώρα μας, με φόντο και την ευρωπαϊκή συμφωνία για τους κανόνες ασύλου.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Λάνθιμο για τη διάκριση στις Χρυσές Σφαίρες   

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός οι ροές απαιτούν λύσεις και συμμόρφωση των κρατών-μελών στο πρόβλημα. Η λύση αυτή δίνετε από το Σύμφωνο της Μετανάστευσης το οποίο έχει υπογραφεί και αναμένεται να τεθεί και σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία ιστορική συμφωνία. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star,θεσμοθετείται και ο συντονιστής, ο συντονιστής απελάσεως στα νησιά. Έτσι θα γίνονται γρηγορότερα οι διαδικασίες. Όσοι δηλαδή δικαιούνται άσυλο να μπορούν να το πάρουν και οι υπόλοιποι να επιστρέφουν.

Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, και η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε πως χρειάζεται να δούμε ποιοι μετανάστες χρειάζονται στην Ευρώπη, πόσοι είναι αυτοί και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top