Αποκλειστικό: Το Star στη «φωλιά» των ΟΥΚ

Εικόνες από τη σκληρή εκπαίδευση τη «διαβολοβδομάδα»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μπορεί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να περνούν μια περίοδο μέλιτος, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εφησυχάσει. Το αντίθετο μάλιστα. Το Star βρέθηκε δίπλα στους ΟΥΚάδες μας, που αυτές τις μέρες διανύουν τη λεγόμενη «διαβολοβδομάδα» και κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από τη σκληρή τους εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν και στρατεύσιμοι. 

Το Star βρέθηκε στη «φωλιά» των ΟΥΚάδων και παρακολούθησε λίγες ώρες από την περίφημη «διαβολοβδομάδα» που βρίσκεται αυτές τις μέρες σε πλήρη εξέλιξη. 

Επί πέντε εφιαλτικές μέρες, οι υποψήφιοι ΟΥΚάδες είναι τελείως άυπνοι και τρώνε ελάχιστα. 

Μια από τις σκληρές δοκιμασίες είναι η κατάδυση από βατήρα 12 μέτρων και εν συνεχεία υποβρύχιο κολύμπι για 30 μέτρα. Λίγο αργότερα, δένουν χέρια και πόδια. Προσπαθούν με ανάσες να κρατηθούν στην επιφάνεια για 5 λεπτά και μετά κολυμπούν 100 μέτρα, πάντα δεμένοι χειροπόδαρα. Μετά βουτούν στον πυθμένα και πιάνουν με τα δόντια μια μάσκα τρεις φορές.  

ΟΥΚ

ΟΥΚ διαβολοβδομάδα

ΟΥΚ άσκηση

Οι ΟΥΚάδες αποτελούν την ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων. Μαζί με τους μόνιμους, το ίδιο ακριβώς σχολείο περνούν και στρατεύσιμοι, οι οποίοι μετά μπορούν αν θέλουν να συνεχίσουν σαν Επαγγελματίες Οπλίτες. 

Η σκληρή εκπαίδευση των ΟΥΚάδων διαρκεί συνολικά 8 μήνες. Συνήθως επιβιώνει μόνο ένα 10 με 15%. Ήδη από τους 75 μαθητές συνεχίζουν οι 30, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετοί μήνες μέχρι το τέλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top