«Πόλεμος» για τη ροζ σημαία: Διαφωνίες στην κυβέρνηση για την απόσυρσή της

«Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε» είπε η εικαστικός

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να αποσυρθεί το έργο με τη ροζ σημαία από την έκθεση του προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι έδωσε εντολή να αποσυρθεί η ροζ σημαία γιατί δουλειά του προξενείου είναι να προβάλει θετικά την Ελλάδα αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη διαφώνησε. «Διαφωνώ με αυτό που έγινε, να μη λογοκρίνουμε την τέχνη» υποστήριξε. 

Σάλος με τη ροζ ελληνική σημαία στο προξενείo της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

«Κανένας δε συζητά θέμα λογοκρισίας της τέχνης. Κανένα πρόβλημα απολύτως δεν θα υπήρχε εάν ήταν σε οποιοδήποτε γκαλερί ιδιωτική» ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Διαφορετική άποψη είχε και η υπουργός Πολιτισμού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Πάντοτε προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης, υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που είναι ιερά η σημαία μας και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται. Αυτό σας το λέω αξιωματικά ως δική μου αρχή» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Γεωργία Λάλε: «Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε»

Η Γεωργία Λάλε που εμπνεύστηκε το έργο με τη ροζ σημαία από τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας εξέφρασε τη λύπη της. 

«Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες του αγώνα για ελευθερία και ζωή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς» έγραψε.

Αντιδράσεις για την απόσυρση της ροζ σημαίας

Βιτριολικά ήταν τα σχόλια της αντιπολίτευσης. «Η τέχνη επιτρέπεται να ''παίζει'' ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα. Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της» έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτού του είδους η πολιτική είναι ασύμβατη με μια δημοκρατική πολιτεία και ένα κράτος δικαίου» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κυνηγάτε ως ιεροεξεταστές ακόμα και έργα τέχνης» υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Από την άλλη, ο προέδρος της «ΝΙΚΗΣ» ήταν αυτός που ανέδειξετ ο θέμα. «Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών να αποσυρθεί το κουρελούργημα που διακωμωδούσε τη ελληνική σημαία».   

«Η τέχνη ''δεν έχει όρια'', μόνο για αυτούς στους οποίους δεν έχει όρια η «ανοησία» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top