Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία και την Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανία

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

Αλλαγές στη θητεία των στρατεύσιμων αλλά και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας  μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να επαφίενται μόνο στην προμήθεια εξοπλισμών από το εξωτερικό αλλά θα πρέπει και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να εξυγιανθεί και να συμβάλει στην θωράκιση της χώρας» ήταν το μήνυμα του Νίκου Δένδια μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της προβληματικής ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε «να εξυγιανθεί». 

Τάσεις MRB: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης!

Από το υπουργείο Άμυνας θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, που θα κινητοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους για έρευνα και ανάπτυξη νέων συστημάτων, αξιοποιώντας την διαθέσιμη τεγνογνωσία σε διεθνές επίπεδο. 

Έρχονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία

Ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε ουσιαστικές αλλαγές στη θητεία των στρατευσίμων, βάση του φινλανδικού μοντέλου, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση που θα εξασφαλίζει δεξιότητες στους φαντάρους αλλά και μόρια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Επιπλέον οι ανώτατες σχολές των ενόπλων δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν διδακτορικά προγράμματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top